Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ

Συζητάω με ανθρώπους γύρω μου αν και να πώ την αλήθεια με λίγα άτομα για τις σκέψεις μου που βέβαια που τις θεωρώ πέρα για πέρα αληθινές,για το ποιός κατευθύνει την ανθρωπότητα, ποίοι ειναι εκείνοι που ελέγχουν τα Μ.Μ.Ε. την μόδα, τις χώρες,τις εκλογές,τα πάντα νομίζω ειναι υποκεινούμενα,και τα έβλεπα απο μικρός,ένιωθα πάντα οτι τα πάντα σε αυτόν τον πλανήτη που ζούμε ειναι ψέυτικα εκτός απο τον άνθρωπο,και όταν λεω τον άνθρωπο εννοώ εκείνον με την ψυχή.την αγάπη,την σοφία.το ελέυθερο πνέυμα που δέν κατευθύνετε από τα διάφορα σκουπίδια που μας προβάλουν και τα θεωρούμε οτι αν τα αγγίξουμε θα νιώσουμε και εμείς χαρά!!!Εκείνος ο άνθρωπος που είναι ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,και ποιός θα μπορούσε να είναι αυτός?Μπορεί και εσυ,αρκεί να ψάξεις και να μάθεις καλά το ποιός είσαι, ξέρω ειναι δύσκολο γιατί τόσα χρόνια σου έβαζαν πρότυπα και ήθελες να μοιάζεις σε αυτούς και άφηνες τον εαυτό σου και ότι αφήνεις σε αφήνει!Ενας πολεμιστής αποφεύγει εκείνους που βρίσκονται δίπλα του μόνο σε περίπτωση ήττας,αυτοί οι ψεύτικοι φίλοι θέλουν να αποδείξουν ότι η αδυναμία ανταμείβει.Φέρνουν πάντα κακές ειδήσεις. Προσπαθούν διαρκώς να καταστρέψουν την εμπιστοσύνη του πολεμιστή κάτω από το μανδύα της «αλληλεγγύης».Όταν τον βλέπουν πληγωμένο, ξεσπούν σε κλάματα, αλλά βαθιά στην καρδία τους είναι ευχαριστημένοι που ο πολεμιστής έχασε τη μάχη. Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό αποτελεί μέρος της σύγκρουσης. Οι πραγματικοί σύντροφοι ενός πολεμιστή βρίσκονται πάντα στο πλευρό του, τόσο στις δύσκολες, όσο και στις ευνοϊκές στιγμές.Ένας πολεμιστής του φωτός, πριν αντιμετωπίσει μια σημαντική μάχη, αναρωτιέται: Μέχρι ποιο σημείο έχω αναπτύξει τις ικανότητες μου?
Αυτός γνωρίζει πως από τις μάχες που έδωσε στο παρελθόν πάντα έμαθε κάτι. Κι όμως, πολλά απ΄αυτά τα μαθήματα έκαναν τον πολεμιστή να υποφέρει περισσότερο απ' όσο ήταν απαραίτητο. Αρκετές φορές έχασε το χρόνο του πολεμώντας για ένα ψέμα. Και υπέφερε γι' ανθρώπους που δεν ήταν άξιοι της αγάπης του.
Οι νικητές δεν επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος. Γι' αυτό ο πολεμιστής διακινδυνεύει την καρδιά του μόνο για κάτι που αξίζει τον κόπο. Ένας πολεμιστής του φωτός κάνει πάντα κάτι έξω από τα συνηθισμένα.
Μπορεί να χορέψει στη μέση του δρόμου, να κοιτάξει κατάματα έναν άγνωστο και να μιλήσει γι' αγάπη στην πρώτη συνάντηση, να υπερασπιστεί μια ιδέα που μπορεί να φαίνεται γελοία. Οι πολεμιστές του φωτός έχουν τη δυνατότητα να επιτρέψουν στον εαυτό τους παρόμοια πράγματα.
Δε φοβάται να κλάψει για παλιούς πόνους ούτε να χαρεί για καινούριες ανακαλύψεις. Όταν νιώσει πως έφτασε η στιγμή, αφήνει τα πάντα κατά μέρος για την περιπέτεια που ονειρεύτηκε τόσο. Όταν καταλαβαίνει ότι βρίσκεται στα όρια της αντοχής του, εγκαταλείπει τη μάχη, χωρίς να ενοχοποιεί τον εαυτό του που έκανε μερικές απρόσμενες τρέλες.
Ένας πολεμιστής του φωτός δεν περνά τις ημέρες του προσπαθώντας να παίξει το ρόλο που επέλεξαν οι άλλοι γι' αυτόν.ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ δεν υπαρχει ακατορθωτη αγαπη.
Αυτος δεν αφηνει τη σιωπη, την αδιαφορια η την αρνηση να τον τρομαξουν.Ξερει πως πίσω από την παγωμενη μασκα που χρησιμοποιουν οι ανθρωποι
υπαρχει μια καρδια απο φωτια.Γι αυτο ο πολεμιστης ριψοκινδυνευει περισοτερο απο τους αλλους.
Αναζητα αδιακοπα την αγαπη καποιου, ακομα και αν αυτο σημαινει να
ακουει συχνα την λεξη ΟΧΙ,να επιστρεφει στο σπιτι ηττημενος,
να νιωθει πως εχουν απορριψει το κορμι και την ψυχη του.
Ενας πολεμιστης δεν επιτρεπει στον εαυτο του να τρομαξει οταν
ακολουθει αυτο που εχει αναγκη.
Χωρις ΑΓΑΠΗ αυτος δεν ειναι τιποτα.



ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ φοβηθηκε οταν αντιμετωπισε μια μαχη.
Καθε πολεμιστης του φωτος προδωσε και ειπε ψεματα στο παρελθον.
Καθε πολεμιστης του φωτος πηρε ενα δρομο που δεν ηταν δικος του.
Καθε πολεμιστης του φωτός υπεφερε για πραγματα που στερουνταν
σημασιας.
Καθε πολεμιστης του φωτος σκεφτηκε οτι δεν ειναι πολεμιστης του φωτος
Καθε πολεμιστης του φωτος αμελησε τα πνευματικα καθηκοντα του.
Καθε πολεμιστης του φωτος πληγωσε καποιον που αγαπουσε.
Γι αυτο ειναι πολεμιστης του φωτος΄΄'επειδη περασε αυτες τις εμπειριες και δεν εχασε την ελπιδα οτι θα γινει καλυτερος. Ο ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ,χωρις νατο θελει,κανει ενα λαθος βημα και βυθιζεται στην αβυσσο.
Τα φαντασματα τον τρομαζουν , η μοναξια τον βασανιζει.επειδη αναζητουσε τον καλο αγωνα,δεν πιστευε οτι θα μπορουσε ποτε να του συμβει κατι τετοιο κι ομως συνεβη.



Δέν ξέρω αν σε αυτά που έγραψα βρήκες πουθενά τον εαυτό σου η αν φοβάσαι να γίνεις πολεμιστής απλά να ξέρεις οι χαμένοι στη ζωή είναι αυτοί που δεν είδαν ποτέ το φώς,σήκω επιτέλους στα πόδια σου ζήτα και διεκδίκησε αυτό που θέλεις από την ζωή σου, μην περιμένεις οι άλλοι να σου δείξουν τον δρόμο τον ξέρεις μόνο σου απλά δεν ξέρεις τον τρόπο η απελπίστηκες από αυτά που έζησες και φοβάσαι να ξανά κάνεις τα ίδια λάθη γιατί πόνεσες και δεν θέλεις να ξανά πονέσεις μην κλείνεσαι στον εαυτό σου είναι το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνεις,ΞΕΚΙΝΑ ΝΙΩΣΕ ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ,ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΑΡΧΟΣ

REPTILIAN NEWS - GREEK Sub


''ΑΓΙΑ'' ΕΒΡΑΪΚΗ ΓΡΑΦΗ, ''ΑΓΙΟΙ'' ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ


Active Member – Αλλιως Σκαψτε


Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Μύθος και Θρησκεία στην Αρχαία Ελλάδα

Πέρα από το δέος και το θάμβος που προκαλεί το θείον, η Ελληνική θρησκεία εμφανίζεται ως μία ευρύτατη συμβολική κατασκευή, σύνθετη αλλά με συνοχή, που επιτρέπει στη σκέψη, όπως και στο συναίσθημα, να εκδηλώνεται σε όλα τα επίπεδά της, περιλαμβανομένης της λατρείας. Ο μύθος παίζει κι αυτός τον ρόλο του σ’ αυτό το σύνολο, όπως και οι τελετουργικές πρακτικές και οι μορφές με τις οποίες εικονίζεται το θείον.

>Μύθος,

>Τελετουργία,

>Εικαστική αναπαράσταση,

…αυτοί είναι οι τρεις τρόποι – λόγος, δράση, εικόνα – μέσω των οποίων δηλώνεται η θρησκευτική εμπειρία των Ελλήνων.

Κάθε Πάνθεον, όπως το Ελληνικό Πάνθεον, προϋποθέτει ένα πλήθος θεοτήτων, κάθε θεότητα έχει το δικό της ρόλο, το δικό της πεδίο, τους ιδιαίτερους τρόπους δράσης της, τη δική της μορφή εξουσίας. Οι θεότητες αυτές, οι οποίες στις μεταξύ τους σχέσεις συγκροτούν μια ιεραρχημένη κοινωνία Θεών, όπου οι ιδιότητες και τα προνόμια αποτελούν αντικείμενο μιας αρκετά αυστηρής κατανομής, αναγκαστικά περιορίζουν η μία την άλλη, ενώ ταυτόχρονα αλληλοσυμπληρώνονται. Το θείον στον Πολυθεϊσμό δεν συνεπάγεται τη μοναδικότητα, αλλά ούτε την και την παντοδυναμία, την παντογνωσία, την αιωνιότητα ή το απόλυτο. Το πλήθος αυτό των Θεών βρίσκεται εντός του κόσμου, αποτελεί μέρος του.
Οι Θεοί δεν δημιούργησαν τον κόσμο με μια πράξη η οποία, στην περίπτωση του ενός και μοναδικού θεού, δηλώνει την απόλυτη υπερβατικότητά του ως προς ένα έργο του οποίου η ύπαρξη εκπορεύεται ολοκληρωτικά από αυτόν.
Οι Θεοί γεννιούνται από τον κόσμο. Το γένος εκείνων στους οποίους οι Έλληνες αφιερώνουν μια λατρεία, τη λατρεία των Ολύμπιων Θεών, εμφανίζεται ταυτόχρονα με το σύμπαν. Καθώς διαφοροποιείται και ταξινομείται, παίρνει την τελειωμένη μορφή του οργανωμένου κόσμου.

Υπάρχει, επομένως, μέρος του θείου στον κόσμο, όπως υπάρχει μέρος του κοσμικού στις θεότητες. Με τον τρόπο αυτό η λατρεία δεν θα μπορούσε να αναφέρεται σε ένα ον ριζικά υπερκόσμιο, του οποίου ο τρόπος ύπαρξης δεν θα είχε τίποτα κοινό με οτιδήποτε ανήκει στη φυσική τάξη, στο φυσικό σύμπαν, στην ανθρώπινη ζωή, στην κοινωνική ύπαρξη. Αντίθετα, η (πολυθεϊστική) λατρεία μπορεί να απευθύνεται σε κάποια άστρα, όπως η Σελήνη, ή στην Αυγή, στο φως του Ήλιου, στη Νύχτα, σε μια πηγή, σε ένα ποτάμι, σε ένα δένδρο, στην κορφή ενός βουνού, όπως και σε ένα συναίσθημα, ένα πάθος (Αιδώς, Έρως), σε μια ηθική ή νομική έννοια (Δίκη, Ευνομία). Όχι ότι πρόκειται κάθε φορά για θεότητες στην κυριολεξία, αλλά όλες, στον χώρο που τους ανήκει, δηλώνουν το θείον με τον ίδιο τρόπο που παριστάνει την θεότητα το λατρευτικό είδωλο.

Με την παρουσία του σε έναν κόσμο πλήρη Θεών, ο Έλληνας άνθρωπος δεν διακρίνει ως δύο αντίθετους χώρους το φυσικό και το υπερφυσικό. Και τα δύο παραμένουν άρρηκτα συνδεδεμένα. Μπροστά σε κάποια φαινόμενα του κόσμου βιώνει το ίδιο αίσθημα ιερότητας που δοκιμάζει στη συναλλαγή του με τους Θεούς, κατά τις τελετές που τον φέρνουν σε επαφή μαζί τους.

Δεν πρόκειται για μια θρησκεία της φύσης, οι Θεοί των Ελλήνων δεν αποτελούσαν προσωποποιήσεις φυσικών δυνάμεων ή φαινομένων. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό. Ο κεραυνός, η καταιγίδα, οι υψηλές κορυφές δεν είναι ο Δίας, αλλά του Διός. Του Διός που είναι πέραν αυτών, εφόσον τα περικλείει όλα στους κόλπους μιας Δύναμης που αγγίζει πραγματικότητες, όχι πλέον φυσικές, αλλά ψυχολογικές, ηθικές ή θεσμικές.
Αυτό που κάνει μια Δύναμη θεότητα είναι το γεγονός ότι συγκεντρώνει υπό την εξουσία της μια πληθώρα «εκδηλώσεων», εντελώς διακριτών για μας, τις οποίες όμως ο Έλληνας οικειοποιείται διότι βλέπει σε αυτές την έκφραση μιας και μόνης εξουσίας που ασκείται στα πιο διαφορετικά πεδία. Αν ο κεραυνός ή υψηλές κορυφές είναι του Διός, αυτό συμβαίνει διότι ο Θεός εκδηλώνεται στο σύνολο του σύμπαντος κόσμου με όλα εκείνα τα στοιχεία που φέρουν την σφραγίδα μιας εμφανούς ανωτερότητας, μιας υπεροχής.
Ο Δίας δεν είναι φυσική δύναμη. Είναι άρχων κυρίαρχος, κάτοχος εξουσίας με όλες τις μορφές που αυτή μπορεί να λάβει.
Ο πολυθεϊσμός των Ελλήνων δεν στηρίζεται σε κάποια «θεϊκή αποκάλυψη».

Η προσκόλληση στη θρησκευτική παράδοση στηρίζεται στη χρήση (στα προγονικά ανθρώπινα έθιμα, τους νόμους). Όπως η γλώσσα, ο τρόπος ζωής, τα έθιμα του φαγητού και της ένδυσης, η στάση και η συμπεριφορά των ανθρώπων στις ιδιωτικές και δημόσιες συναναστροφές τους, έτσι κι η λατρεία δεν έχει ανάγκη άλλη αιτιολόγηση από την ύπαρξή της. Από την στιγμή που οι άνθρωποι την ασκούν, είναι ήδη αιτιολογημένη. Εκφράζει τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες κατάφεραν εξαρχής να οργανώσουν τη σχέση τους με το θείον. Το να αποκλίνουν από αυτό θα σήμαινε αυτομάτως ότι παύουν ξαφνικά να είναι ο εαυτός τους.

Ανάμεσα στο θρησκευτικό από τη μία και το κοινωνικο-ιδιωτικό και πολιτικό από την άλλη, δεν υπάρχει, επομένως, αντίθεση ή ξεκάθαρη τομή, όπως επίσης δεν υπάρχει ανάμεσα σε υπερφυσικό και φυσικό, θεϊκό και κοσμικό. Η Ελληνική θρησκεία δεν συνιστά ένα τμήμα ξεχωριστό, κλεισμένο στα όριά του, το οποίο θα ερχόταν να επιβληθεί πάνω στην οικογενειακή, επαγγελματική, πολιτική ζωή ή πάνω στον ελεύθερο χρόνο των ανθρώπων, δίχως να συγχέεται με αυτά.
Αν έχουμε το δικαίωμα να μιλάμε, όσον αφορά την αρχαϊκή και κλασσική Ελλάδα, για «θρησκεία της πόλεως», είναι διότι σε αυτήν το θρησκευτικό περιλαμβάνεται μέσα στο κοινωνικό και, αντίστοιχα, το κοινωνικό, σε όλα τα επίπεδα και στην ποικιλία των εκφάνσεών του, διαποτίζεται από το θρησκευτικό.
Από τα παραπάνω προκύπτουν δύο συνέπειες. Σε αυτόν τον τύπο θρησκείας το άτομο ως άτομο δεν κατέχει κεντρική θέση. Δεν μετέχει στη λατρεία ως πρόσωπο, ως ένα ιδιαίτερο ον υπεύθυνο για τη σωτηρία της ψυχής του. Αναλαμβάνει τον ρόλο που του αναθέτει η κοινωνική του υπόσταση, άρχων, πολίτης, μέλος της φατρίας, γυναίκα ηλικιωμένη, νεαρό άτομο (αγόρι ή κορίτσι) στα διάφορα στάδια της ένταξής του στην ωριμότητα. Θρησκεία που καθιερώνει μια συλλογική τάξη και η οποία ενσωματώνει σε αυτήν, στη θέση που τους αρμόζει, τα διάφορα συστατικά της στοιχεία.

Θρησκεία όμως που αφήνει εκτός πεδίου της την μέριμνα για τον καθένα ξεχωριστά ως πρόσωπο, την πιθανή αθανασία του, την μοίρα του πέραν του θανάτου. Ακόμα και στα μυστήρια, όπως για παράδειγμα στα Ελευσίνια μυστήρια, όπου οι μυημένοι λαμβάνουν από κοινού την υπόσχεση για μια καλύτερη τύχη στον Άδη, δεν ασχολούνται με την ψυχή, δεν υπάρχει τίποτα που να φανερώνει έναν προβληματισμό γύρω από τη φύση της ψυχής ή μια σειρά πνευματικών ασκήσεων για τον εξαγνισμό της.

Ο πιστός δεν συνάπτει, επομένως, μια προσωπική σχέση με την θεότητα. Ένας Θεός υπερβατικός, ακριβώς επειδή βρίσκεται εκτός του κόσμου τούτου, μακριά από την επίγεια ζωή, μπορεί να βρει στα βάθη της ψυχής κάθε πιστού, αν η ψυχή του έχει κατάλληλα προετοιμαστεί από την θρησκεία, έναν χώρο πρόσφορο για επαφή και επικοινωνία.
Οι Θεοί των Ελλήνων δεν είναι πρόσωπα αλλά Δυνάμεις.

Η λατρεία τούς αποδίδει τιμές επειδή ακριβώς κατέχουν μια θέση υπεροχής. Αν και ανήκουν στον ίδιο κόσμο με τους θνητούς, αν κι έχουν κατά κάποιον τρόπο κοινή την καταγωγή τους, αποτελούν ένα γένος που, απαλλαγμένο από όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα θνητά όντα -αδυναμία, μόχθους, πάθη, αρρώστιες, θάνατο-, δεν ενσαρκώνει το απόλυτο ούτε το αιώνιο, αλλά το σύνολο των αξιών που αποτελούν τα αγαθά της ύπαρξής μας πάνω σ’ αυτήν την γη, την ομορφιά, τη δύναμη, την αιώνια νεότητα, μια ζωή γεμάτη δόξα και λαμπρότητα.
Από τα παραπάνω προκύπτουν δύο συνέπειες. Σε αυτόν τον τύπο θρησκείας το άτομο ως άτομο δεν κατέχει κεντρική θέση. Δεν μετέχει στη λατρεία ως πρόσωπο, ως ένα ιδιαίτερο ον υπεύθυνο για τη σωτηρία της ψυχής του. Αναλαμβάνει τον ρόλο που του αναθέτει η κοινωνική του υπόσταση, άρχων, πολίτης, μέλος της φατρίας, γυναίκα ηλικιωμένη, νεαρό άτομο (αγόρι ή κορίτσι) στα διάφορα στάδια της ένταξής του στην ωριμότητα. Θρησκεία που καθιερώνει μια συλλογική τάξη και η οποία ενσωματώνει σε αυτήν, στη θέση που τους αρμόζει, τα διάφορα συστατικά της στοιχεία.

Θρησκεία όμως που αφήνει εκτός πεδίου της την μέριμνα για τον καθένα ξεχωριστά ως πρόσωπο, την πιθανή αθανασία του, την μοίρα του πέραν του θανάτου. Ακόμα και στα μυστήρια, όπως για παράδειγμα στα Ελευσίνια μυστήρια, όπου οι μυημένοι λαμβάνουν από κοινού την υπόσχεση για μια καλύτερη τύχη στον Άδη, δεν ασχολούνται με την ψυχή, δεν υπάρχει τίποτα που να φανερώνει έναν προβληματισμό γύρω από τη φύση της ψυχής ή μια σειρά πνευματικών ασκήσεων για τον εξαγνισμό της.

Ο πιστός δεν συνάπτει, επομένως, μια προσωπική σχέση με την θεότητα. Ένας Θεός υπερβατικός, ακριβώς επειδή βρίσκεται εκτός του κόσμου τούτου, μακριά από την επίγεια ζωή, μπορεί να βρει στα βάθη της ψυχής κάθε πιστού, αν η ψυχή του έχει κατάλληλα προετοιμαστεί από την θρησκεία, έναν χώρο πρόσφορο για επαφή και επικοινωνία.
Οι Θεοί των Ελλήνων δεν είναι πρόσωπα αλλά Δυνάμεις.

Η λατρεία τούς αποδίδει τιμές επειδή ακριβώς κατέχουν μια θέση υπεροχής. Αν και ανήκουν στον ίδιο κόσμο με τους θνητούς, αν κι έχουν κατά κάποιον τρόπο κοινή την καταγωγή τους, αποτελούν ένα γένος που, απαλλαγμένο από όλα τα αρνητικά χαρακτηριστικά που συνοδεύουν τα θνητά όντα -αδυναμία, μόχθους, πάθη, αρρώστιες, θάνατο-, δεν ενσαρκώνει το απόλυτο ούτε το αιώνιο, αλλά το σύνολο των αξιών που αποτελούν τα αγαθά της ύπαρξής μας πάνω σ’ αυτήν την γη, την ομορφιά, τη δύναμη, την αιώνια νεότητα, μια ζωή γεμάτη δόξα και λαμπρότητα.

ΠΗΓΗ http://www.terrapapers.com

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ;;;





ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕΤΑ ΤΟ 2:17 ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΤΗΣ D.I.A., JOHN MAYNARD

...............

Πρόσεξα της θέσεις των δορυφόρων..και είπα, ότι αυτά υποτίθεται ότι πρέπει να βοηθούν πάνω στην τροχιά τους, τις ανωμαλίες των Ρανταρ στη Γη...στην κίνηση..

- Ναι αυτό κάνουν...

Γιατί τότε οι μισοί από αυτούς είναι γυρισμένοι στο βαθύ διάστημα;
Προς το φεγγάρι..προς άλλες περιοχές με άδειο διάστημα.

- Δεν το ξέρω ... ήταν η απάντηση... δεν το σκέφτηκα ποτέ αυτό!

Και είπα τότε ότι ..οι μισοί δορυφόροι, που έχετε εκεί πάνω, δεν κοιτάζουν την Γη !
Και μετά είπα..τι ψάχνουν να βρουν;

Και μου λέει:

- Δεν χρειάζεται να ξέρεις γι'αυτό.

Και λέω ..κατάλαβα!
Με άλλα λόγια...
Ποιος μας έρχεται;;

ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ;;
ΝΑ ΣΑΣ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.
ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΟ ΚΑΒΛΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟ ΔΡΑΚΟΠΟΥΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΕΡΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ !

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Μαρτυρία – ντοκουμέντο: «Δε θα γίνετε Αργεντινή. Δυστυχώς για εσάς…»

Μια προφητική ματιά δίνει σε άρθρο-ανοικτή επιστολή προς τον Ελληνικό λαό ο Αργεντινός αναλυτής Adrian Salbuchi. Στο άρθρο του –το οποίο δημοσιεύεται στο ρωσικό ιστολόγιο του Russia Today- ο Salbuchi κάνει μια παράλληλη περιγραφή των γεγονότων που έφεραν στην Αργεντινή στην οικονομική κατάρρευση και την πτώχευση μια δεκαετία πριν σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα σήμερα, αλλά και πρόκειται να συμβούν. Πολλές λεπτομέρειες των δύο αυτών ιστοριών είναι «ανατριχιαστικά» παρόμοιες σε σημείο που όλοι να απορούν: Θα ζήσουμε αυτά που πέρασε η Αργεντινή το 2001 και 2002;

Μια συμβουλή από την Αργεντινή: «Χρεωκοπήστε τώρα…»




«Εδώ στην Αργεντινή παρακολουθούμε τα τραγικά πράγματα που συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα και μπορούμε να δώσουμε μόνο μια εξήγηση για όλα αυτά: Ε, αυτό είναι ότι ακριβώς συνέβη στην Αργεντινή το 2001 και το 2002…!

Δέκα χρόνια πριν και η Αργεντινή επίσης πέρασε μια συστημική οικονομική κατάρρευση εξαιτίας του εξωτερικού της χρέους, το οποίο κατέληξε σε κοινωνική αναταραχή, μεγάλη ταλαιπωρία για τους εργαζομένους, βία και συγκρούσεις με την Αστυνομία.

Μερικούς μήνες πριν η Αργεντινή «εκραγεί», και πιο συγκεκριμένα στις 20 Μαρτίου 2001 ο τότε πρόεδρος της χώρας Fernando de la Rúa – ο οποίος αργότερα αναγκάστηκε να παραιτηθεί κάτω από το βάρος της κοινωνικής κρίσης- κάλεσε στο υπουργείο Οικονομικών ως υπουργό τον διαβόητο Domingo Cavallo φίλο των τραπεζών, μέλος της γνωστής trilateral και προστατευόμενο του συστήματος Rockefeller/Soros/Rhodes.

Ο Cavallo ήταν ο φρικτός αρχιτέκτονας της οικονομικής αιχμαλωσίας της Αργεντινής στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, όταν ήταν πάλι υπουργός Οικονομικών αλλά και υπουργός Εξωτερικών κατά τη δεκαετία του ΄90 επί προεδρίας Carlos Menem.

Ο Menem και ο Cavallo είναι οι βασικοί πρωτεργάτες, της παράδοσης της Αργεντινής στις ΗΠΑ και τη Βρετανία μετά τον πόλεμο των νησιών Falklands, ανοίγοντας την οικονομία στις ανεξέλεγκτες ιδιωτικοποιήσεις, στην απελευθέρωση και στην υπερχρέωση στο αμερικανικό δολάριο κάτι που οδήγησε στην αύξηση του εξωτερικού δανεισμού σχεδόν τρεις επάνω μέσα σε λίγα χρόνια.

Το σχέδιο αυτό προετοίμασε πρακτικά την κατάληψη της Αργεντινής από τους τραπεζίτες, και χρειάστηκε ένας συγκεκριμένος κύκλος για να ολοκληρωθεί και για αυτό το λόγο ο Cavallo επέστρεψε στο πόστο του το 2001, για να ολοκληρώσει το έργο του.

Της παραίτησης της κυβέρνησης –στις 20 Δεκεμβρίου παραιτήθηκε η κυβέρνηση de la Rúa και μαζί της και ο Cavallo- διαδέχθηκε μια πρωτοφανής ακυβερνησία στη χώρα.

Κατά τη διάρκεια εκείνου του ζεστού καλοκαιριού του Δεκεμβρίου του 2001 οι κυβερνήσεις άλλαζαν πιο συχνά από την «ημέρα και τη νύχτα». Μέσα σε μια εβδομάδα μόνο είχαν ορκιστεί και παραιτηθεί τουλάχιστον 4 πρόεδροι. Ένας εξ αυτών ο Adolfo Rodriguez Sáa η θητεία του οποίου άντεξε δεν άντεξε τρία 24ωρα, έκανε το μόνο σωστό πράγμα, έστω και αν το έκανε λάθος: Κήρυξε επίσημα την πτώχευση της Αργεντινής.

Τότε άνοιξαν οι πύλες της κολάσεως: Οι διεθνείς τραπεζίτες και το IMF (ΔΝΤ) έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους για να «σπάσουν τη ραχοκοκαλιά» της χώρας. Τα διεθνή ΜΜΕ προέβλεπαν όλων των ειδών τις καταστροφές. Η πτώχευση της χώρας σήμαινε πως η Αργεντινή θα έπρεπε να υποφέρει μόνη της και μέσα στην αγωνία, όντας εξοστρακισμένη από τη «διεθνή οικονομική κοινότητα».

Δεν είσαι το αφεντικό μου πια…

Αλλά άσχετα με το πόσο στραβά πήγε, ήταν πολύ καλύτερα χωρίς τη «βοήθεια» των τραπεζιτών, χωρίς το IMF, τις ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών. Καλύτερα να ξεκαθαρίζεις τα προβλήματα μόνος σου παρά να είσαι αναγκασμένος να ζεις παρασιτικά από τους «γύπες» του διεθνούς τραπεζικού συστήματος οι οποίοι ξεσκίζουν τις σάρκες της χώρας σου, μια χώρας που παρακμάζει κοινωνικά και οικονομικά.

Και πόσο άσχημο ήταν το 2002 για την Αργεντινή; Πολύ άσχημο: Το ΑΕΠ έπεσε κατά 40%, η ανεργία ανήλθε στο 30% και το 50% του πληθυσμού πέρασε κάτω από το όριο της φτώχειας ενώ το πέσος υποτιμήθηκε εν μια νυκτί από 1:1 σε 1:4ενώ όσοι είχαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς δολάρια αναγκάστηκαν να τα ανταλλάξουν σε πέσος με ισοτιμία 1,40 πέσος προς 1 δολάριο.

Ναι αλλά τι είχε κάνει λάθος η κυβέρνηση της Αργεντινής; Στους μήνες που ακολούθησαν την οικονομική κατάρρευση, υπέκυψε στις εντολές και τις συνταγές του IMF οι οποίες ήταν στην ουσία η ίδια η αιτία για την οικονομική της καταστροφή. Η Αργεντινή δανειζόταν πολύ περισσότερα από όσα μπορούσε να επιστρέψει πίσω και οι τραπεζίτες το γνώριζαν αυτό!

Οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν συνέχισαν να λειτουργούν για τους τραπεζίτες μεταθέτοντας το χρέος σε βάθος 30 και 40 ετών, ενώ το 2006 η Αργεντινή κατάφερε να ξεπληρώσει όλο το χρέος της στο IMF σχεδόν 10 δισ. $ σε ρευστό.

Οι ίδιοι «γύπες» πετούν γύρω από την Ελλάδα

Σήμερα η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια παρόμοια απόφαση. Είτε κρατά την κυριαρχία της, ή παραδίδεται στην «Τρόικα» την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και το IMF που εργάζονται για τους τραπεζίτες και όχι για τους ανθρώπους.

Χωρίς να αποτελεί έκπληξη σήμερα βρίσκουμε στην Ελλάδα ένα άνθρωπο της Trilateral και του συστήματος Rockefeller/Rothschild να διοικεί τη χώρα, πράττοντας τα ίδια ακριβώς που είχαν πράξει άλλοι στην Αργεντινή το 2001 και 2002.

Η Αργεντινή όχι μόνο υπέστη τον Cavallo αλλά και ο τότε πρόεδρός της De la Rúa ήταν επίσης συν-ιδρυτής του εγχώριου lobby CARI – του Αργεντινού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων- ενός τοπικού «υποκαταστήματος» της Trilateral και της μαφίας της Bilderberg.

Η Ελλάδα σήμερα πρέπει να κάνει αυτό που αποφάσισε η Αργεντινή να κάνει πριν από μια δεκαετία. Καλύτερα να υποφέρετε τον πόνο και την δοκιμασία, ξεκαθαρίζοντας το χάος που δημιούργησαν οι πολιτικοί σας σε συνεννόηση με τους διεθνείς τραπεζίτες, κρατώντας όποια Εθνική κυριαρχία εξακολουθείτε να έχετε παρά να αφήσετε τους τραπεζίτες που εδρεύουν στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή την Φρανκφούρτη να καθορίζουν το μέλλον σας.

Είναι το «νέο-αποικιακό» μοντέλο της οικονομικής ισχύος

Ή νομίζετε πως είναι απλά κακή τύχη, ή κακή εκτίμηση και σύμπτωση που χώρες όπως η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Βραζιλία, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Ρωσία, η Μαλαισία, η Ουκρανία, η Ινδονησία, η Νότιος Κορέα, η Ταϊλάνδη, η Γαλλία και ακόμη ακόμη οι ΗΠΑ και η Βρετανία, που δανείζονται πάντα τόσο πολλά από τους τραπεζίτες για να «διαπιστώσουν» στη συνέχεια πως ότι δεν μπορούν να τα ξεπληρώσουν και κατά τρόπο συστηματικό οι ίδιοι τραπεζίτες (CitiCorp, HSBC, Deutsche, Commerz, BNP, Goldman Sachs, Bank of America, JPMorganChase, BBVA) δανείζουν τόσα πολλά σε χώρες για να «διαπιστώσουν» στη συνέχεια πως δεν μπορούν να τα εισπράξουν;

Όχι! Είναι ο δρόμος που οδηγεί στις «αναδιαρθρώσεις χρέους», στις «επαναχρηματοδοτήσεις χρέους» και στις «ανταλλαγές ομολόγων» οι οποίες επεκτείνουν το κρατικό χρέος πρακτικά σε ορίζοντα 20, 40 ή περισσοτέρων ετών.

Η παραπάνω διαδικασία εγγυάται απίστευτα μεγάλα και κολοσσιαία επιτόκια, για τους μεγάλους τραπεζίτες και όλους αυτούς του «καλούς» πολιτικούς, βαρόνους των ΜΜΕ, επενδυτές και μεσίτες χωρίς του οποίους κάτι τέτοιο δε θα ήταν δυνατό.

Αυτό είναι το μοντέλο. Πρέπει να τρέχει και να τρέχει με αυτόν τον τρόπο… Αυτή είναι η τερατώδης μηχανή που συντρίβει όνειρα και ελπίδες των ανθρώπων και δεν την ενδιαφέρει ποιοι είναι τα θύματα της: Χριστιανοί, Μουσουλμάνοι ή Βουδιστές, γιατι δεν έχει καμία ηθική.

Φέρτε πίσω τη Δραχμή

Έτσι λοιπόν Ελλάδα: Απλά χρεωκοπήστε το κρατικό σας χρέος: Απλά επιστρέψτε στη Δραχμή: Απλά πείτε «Όχι ευχαριστώ» στους Γερμανούς τραπεζίτες, και στα αρπακτικά της Τρόικα. Πείτε όχι στον δικό σας πρόεδρο της Trilateral.

Με αυτόν τον τρόπο θα θέσετε ένα ισχυρό προηγούμενο για τους Ευρωπαίους γείτονές σας: Όπως η Ισπανία που έχει πληγωθεί τόσο άσχημα για τους ίδιους λόγους. Όπως η Ιταλία με τον δικό της πρωθυπουργό της τριμερούς, Mario Monti –και επίσης πρόεδρος της ευρωπαϊκής Trilateral.

Η Ελλάδα το λίκνο της Δημοκρατίας, μπορεί να διδάξει στον κόσμο ένα μάθημα αληθινής Δημοκρατίας με το να πετάξει έξω τα παράσιτα από τη χώρα, μια κίνηση η οποία παρ΄ ελπίδα μπορεί να οδηγήσει στο να τα πετάξουν έξω από την Ευρώπη και ίσως αργότερα από το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Γιατί αυτό που η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Ιταλία και η Ισπανία περνούν τώρφα δεν είναι μια αληθινή Δημοκρατία, αλλά μάλλον μια διαστρεβλωμένη μίμησή της η οποία συστηματικά τις οδηγεί στον έλεγχο των παγκόσμιων αφεντικών, στον έλεγχο της Trilateral της Bilderberg και της διεθνούς τραπεζικής κυριαρχίας.

Αυτοί διοικούν τώρα το «παιχνίδι» όπου όλες οι χώρες καταλήγουν να έχουν την «καλύτερη δημοκρατία που τα λεφτά μπορούν να αγοράσουν» κάτι το οποίο δεν είναι Δημοκρατία…

Τα μεγαθήρια της οικονομικής ισχύος επελαύνουν με πλήρη ταχύτητα εναντίον όλων μας. Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει, ποιος θα είναι ο επόμενος; Η Ισπανία; Η Ιταλία; Η Πορτογαλία; Η Αργεντινή; (ξανά;)
Και τι θα γίνει εάν η Ελλάδα γυρίσει πίσω στην Δραχμή;

Αφήστε και την Ιταλία να γυρίσει πίσω στην Λιρέτα, την Ισπανία στην Πεσέτα, την Πορτογαλία στο Εσκούντο…!

Ένα εθνικό νόμισμα είναι το κλειδί στην εθνική κυριαρχία.

Όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να καταλάβουν ότι είτε θα κυβερνάς για τον κόσμο ενάντια στους τραπεζίτες, είτε για τους τραπεζίτες ενάντια στον κόσμο.

Adrian Salbuchi για το Russia Today

ΠΗΓΗ http://www.tsantiri.gr

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Μετενσαρκώσεις (κάθοδοι ψυχών) & ποιες ψυχές πέφτουν στην αλογία

Στην Πλατωνική «Πολιτεία, 620.a.3 – .d.5» βλέπουμε τον Ηρ, στο 10ο βιβλίο, να μας λέγει ότι στο τρίστρατο είδε «μια ψυχή, που κάποτε ήταν του Ορφέα, να διαλέγει τη ζωή του κύκνου, γιατί δεν ήθελε να ξανά γεννηθεί από γυναίκα, εξ αιτίας το μίσους που είχε κατά των γυναικών επειδή τον σκότωσαν. Είδε την ψυχή του θαμύρου να διαλέγει τη ζωή ενός αηδονιού, είδε και έναν κύκνο να αλλάζει τη ζωή του με ανθρώπινη, καθώς και άλλα μουσικά ζώα. Η εικοστή στην σειρά ψυχή διάλεξε τη ζωή λιονταριού. Αυτή ήταν η ψυχή του Τελαμώνιου Αίαντα, που απέφυγε να γίνει άνθρωπος, γιατί θυμόταν την κρίση τω όπλων. Ύστερα από αυτή ήλθε η ψυχή του Αγαμέμνονα. Και αυτή από το μίσος της κατά του ανθρώπινου γένους για τα όσα έπαθε, άλλαξε την ανθρώπινη ζωή με τη ζωή του αετού. Στην μέση είχε κληρώσει η ψυχή της Αταλάντης, που άμα είδε μεγάλες τιμές ενός ανθρώπου αθλητού, δεν μπόρεσε να προσπεράσει αδιάφορη, και τις πήρε. Ύστερα από αυτή είδε την ψυχή του Επειού, γιού του Πανοπέως, να παίρνει τη φύση μίας άξιας τεχνίτριας γυναίκας. Πολύ μακριά ανάμεσα στις τελευταίες είδε την ψυχή του γελωτοποιού Θερσίτου να ενδύεται την ζωή ενός πιθήκου. Κατά τύχη πέρασε και η ψυχή του Οδυσσέως, που της είχε πέσει ο τελευταίος κλήρος για να εκλέξει, και από την ανάμνηση των βασάνων που πέρασε στη γη, είχε περιορίσει υπερβολικά τη φιλοτιμία (φιλοδοξία) της, και για αυτό γύριζε για πολύ ώρα και ζητούσε να βρει ζωή ενός ανθρώπου απράγμονος και ιδιώτη, και μόλις και μετά βίας την βρήκε κάπου περιφρονημένη από όλες τις άλλες ψυχές. Άμα την είδε φώναξε πως θα έκανε την ίδια επιλογή, και αν ακόμα είχε τον πρώτο κλήρο, και την πήρε με όλη της την ευχαρίστηση. Και από τα άλλα θηρία το ίδιο, άλλαζα τη ζωή τους με ανθρώπινη ή και μεταξύ τους, τα άδικα έπαιρναν τη ζωή των άγριων, ενώ τα δίκαια έπαιρναν τη ζωή των ήμερων ζώων, και γενικά γινόταν μεταξύ τους κάθε είδους ανάμιξη - ἰδεῖν μὲν γὰρ ψυχὴν ἔφη τήν ποτε Ὀρφέως γενομένην κύκνου βίον αἱρουμένην, μίσει τοῦ γυναικείου γένους διὰ τὸν ὑπ᾽ ἐκείνων θάνατον οὐκ ἐθέλουσαν ἐν γυναικὶ γεννηθεῖσαν γενέσθαι· ἰδεῖν δὲ τὴν Θαμύρου ἀηδόνος ἑλομένην· ἰδεῖν δὲ καὶ κύκνον μεταβάλλοντα εἰς ἀνθρωπίνου βίου αἵρεσιν, καὶ ἄλλα ζῷα μουσικὰ ὡσαύτως. εἰκοστὴν δὲ λαχοῦσαν ψυχὴν ἑλέσθαι λέοντος βίον· εἶναι δὲ τὴν Αἴαντος τοῦ Τελαμωνίου, φεύγουσαν ἄνθρωπον γενέσθαι, μεμνημένην τῆς τῶν ὅπλων κρίσεως. τὴν δ᾽ ἐπὶ τούτῳ Ἀγαμέμνονος· ἔχθρᾳ δὲ καὶ ταύτην τοῦ ἀνθρωπίνου γένους διὰ τὰ πάθη ἀετοῦ διαλλάξαι βίον. ἐν μέσοις δὲ λαχοῦσαν τὴν Ἀταλάντης ψυχήν, κατιδοῦσαν μεγάλας τιμὰς ἀθλητοῦ ἀνδρός, οὐ δύνασθαι παρελθεῖν, ἀλλὰ λαβεῖν. μετὰ δὲ ταύτην ἰδεῖν τὴν Ἐπειοῦ τοῦ Πανοπέως εἰς τεχνικῆς γυναικὸς ἰοῦσαν φύσιν· πόρρω δ᾽ ἐν ὑστάτοις ἰδεῖν τὴν τοῦ γελωτοποιοῦ Θερσίτου πίθηκον ἐνδυομένην. κατὰ τύχην δὲ τὴν Ὀδυσσέως λαχοῦσαν πασῶν ὑστάτην αἱρησομένην ἰέναι, μνήμῃ δὲ τῶν προτέρων πόνων φιλοτιμίας λελωφηκυῖαν ζητεῖν περιιοῦσαν χρόνον πολὺν βίον ἀνδρὸς ἰδιώτου ἀπράγμονος, καὶ μόγις εὑρεῖν κείμενόν που καὶ παρημελημένον ὑπὸ τῶν ἄλλων, καὶ εἰπεῖν ἰδοῦσαν ὅτι τὰ αὐτὰ ἂν ἔπραξεν καὶ πρώτη λαχοῦσα, καὶ ἁσμένην ἑλέσθαι. καὶ ἐκ τῶν ἄλλων δὴ θηρίων ὡσαύτως εἰς ἀνθρώπους ἰέναι καὶ εἰς ἄλληλα, τὰ μὲν ἄδικα εἰς τὰ ἄγρια, τὰ δὲ δίκαια εἰς τὰ ἥμερα μεταβάλλοντα, καὶ πάσας μείξεις μείγνυσθαι».

Το παραπάνω απόσπασμα του πλατωνικού κειμένου της “Πολιτείας” είναι ένα από εκείνα τα χωρία που έχουν παραποιηθεί σε μεγάλο βαθμό με αποτέλεσμα όχι απλά την μη κατανόησή του αλλά και δημιουργία εσφαλμένων συμπερασμάτων.

Δεν θα σταθούμε στην πραγματική εξήγηση και κατανόησή του στο σύνολό του αυτού χωρίου, άλλωστε θα απαιτούνταν πολύ μεγαλύτερη ανάλυση από μέρους μας, παρά μονάχα στο σημαντικότερο σημείο της εσφαλμένη εντυπώσεως ότι οι ανθρώπινες ψυχές ενσαρκώνονται και σε ζώα! Κάτι που είναι παντελώς εσφαλμένο!!

Ας δούμε όμως πως έχουν τα πράγματα, ποια είναι η πραγματική εξήγηση του επίμαχου χωρίου της πλατωνικής «Πολιτείας».

Όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο «Εις τα Πλάτωνος Πολιτείας Υπόμνημα, τόμος Β’ [συνέχεια 2.184-368], 309.30 – 316.29», σύμφωνα με την απόφανση του Πλάτωνα, η ψυχή μεταβαίνει σε άλογα ζώα λόγω της ομοιότητας της ζωής, αλλά «οὐκ ἐνοικίζεσθαι τοῖς σώμασιν αὐτῶν» (οι φυσικές συγκροτήσεις τους αντιτίθενται σε μία τέτοια κατάταξη), παρά βρίσκεται εκεί στην βάση ενός συσχετισμού μόνο προς τη ζωή της ψυχής των ζώων εκείνων, εμψυχώνοντας το σώμα που της ταιριάζει, χωρίς να χρειάζεται επιπλέον την ανθρώπινη ψυχή.

Επίσης κάθε είδους ψυχή συνδέεται με το σώμα κατά το άμεσο τρόπο που επηρεάζεται καθεμία και ο οποίος συμπαρασύρει το περίβλημα της ψυχής προς τη δική του ζωή και ορμή. Αυτό το βεβαίωσε ικανοποιητικά και ο μέγας Πλωτίνος. Έχουμε λοιπόν στοιχεία και από το ένα και από το άλλο, και αυτού του είδους είναι ο δεσμός που μας συνδέει με τα άλογα ζώα, και είναι μεν ένας τρόπος του πάσχειν, με φυσική συνάφεια, όμως προς εκείνα με τα οποία συνδεόμαστε (διότι και προκειμένου για τα ζώα επικρατεί άλλος κάθε φορά τρόπος, και το ίδιο προκειμένου για τους ανθρώπους. Αυτό που επικράτησε σε εμάς συνδέει με αυτό που επικρατεί σε εκείνα), και επίσης με τον τρόπο αυτό γίνεται η σύνδεση τους και διαμορφώνεται σύμφωνα με μια μορφή ζωής «εν σχέσει». Διότι η ψυχή μας υπάρχει μέσα μας προφανώς «εν κατατάξει», και το ίδιο στα άλογα ζώα η ψυχή που υπάρχει σε αυτά. Και η ψυχή που υπάρχει σε εμάς συνδέεται «εν σχέσει» με την ψυχή που υπάρχει στα άλογα ζώα και εμψυχώνει το άλογο πλάσμα ερχόμενη από έξω, κατά τρόπο συσχετικό. Πραγματικά, η ψυχή εισέρχεται επίσης και σε δαίμονες και στους θεούς και μπορεί να γίνει όχι δαίμων καθαυτό ούτε θεός καθαυτό, αλλά δαίμων και θεός κατά σχέση, όπου δεν υπάρχει ύπαρξη (ουσία) πρέπουσα σε δαίμονες και θεούς. Διότι φαίνεται, κατά τις πορείες της και προς τα πάνω και προς τα κάτω, να γίνεται τα πάντα κατά τρόπο συσχετικό, και τα πριν από αυτή και τα μετά από αυτή, και συμφύεται με τα πάντα. Διότι πραγματικά σύμφωνα με τον Σωκράτη της πλατωνικής «Πολιτείας, 618.b» «δεν υπάρχει τάξη της ψυχής» μέσα στα είδη της ζωής, αλλά αυτή μετακινείται και προς τις κατευθύνσεις, και μέχρι τ’αγαθό και μέχρι τον Τάρταρο, και γίνεται δαιμόνια και θεϊκή αφενός λόγω του νου και αυτού που βρίσκεται πάνω από τον νου, και αφετέρου εξαιτίας της άλογης επιθυμίας και γνώσης γίνεται ένα διαφορετικό κάθε φορά άλογο ζώο.

Το ότι και ο Πλάτων δεν εγκαθιστά την ψυχή μας μέσα στα σώματα των άλογων ζώων αλλά σε αυτά που ήδη υπάρχουν ως άλλα ζωντανά πλάσματα το δηλώνει και στο σημείο αυτό λέγοντας ότι η ψυχή εισχώρησε μέσα σε κύκνο, η άλλη σε αηδόνι, η άλλη σε αετό, η άλλη σε λιοντάρι, ενώ η άλλη ενδύθηκε τη μορφή πιθήκου εντελώς γελοίους, χωρίς ωστόσο να εσνύεται σώματα των ζώων αυτών (διότι τα «κύκνος», «λιοντάρι» ή «πίθηκος» δεν δηλώνουν σώματα, αλλά ούτε για το σύνθετο από ψυχή και σώμα πρέπει να κάνουμε λόγο). Το δηλώνει επίσης στην περίπτωση του άντρα που μετακινείται σε είδος ζωής γυναίκας, όπου δεν λέει ότι κατευθύνεται σε γυναίκα, υπό την έννοια ότι η ψυχή αυτή δημιούργησε τούτη την εμψύχωση κατά σχέση, όπως οι άλλες ψυχές προηγουμένως, αλλά «στην φύση γυναίκας εργάτριας». Και είναι σαφές ότι η φύση είναι η έσχατη ζωή του σώματος. Σε αυτή λοιπόν τη φύση έρχεται, τη δημιουργημένη από το σύμπαν, και ενδύεται όχι ζωντανό πλάσμα (διότι αυτή είναι που το κάνει ζωντανό πλάσμα αλλά σώμα φυσικό).

Συνοψίζοντας λοιπόν λέμε ότι η ψυχή είναι δυνατόν να εισχωρήσει και σε άλογα ζώα και από τα άλογα ζώα στον άνθρωπο, καθώς δεν πραγματοποιεί τη μετάβαση αυτή κάθε ψυχή μέσα σε άλογο ζώο αλλά μόνο ανθρώπινη ψυχή. Υπό την έννοια αυτή και ο Σωκράτης του πλατωνικού «Φαίδρου, 249.b» προσδιόρισε σαφέστατα ότι «από ένα θηρίο που κάποτε ήταν άνθρωπος η ψυχή πέρασε πάλι σε άνθρωπο». Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχουν δύο μορφές εψύχωσης του άλογου ζώου, η μία υπό την έννοια της κατάταξης και η άλλη κατά σχέση, μόνο η ψυχή που εμψυχώνει το άλογο ζώο κατά σχέση μεταβαίνει σε άνθρωπο και γίνεται πάλι άνθρωπος. Και ότι οι παρακάμψεις που πραγματοποιούν οι ψυχές δεν συνδέονται με εκείνες που ήρθαν πρόσφατα από τον ουρανό. «υπάρχει νόμος να μην εμφυτευτεί» η ψυχή «σε φύση θηρίου κατά την πρώτη γένεση», σύμφωνα με τον Σωκράτη του πλατωνικού «Φαίδρου, 248.d», και μόνο η ψυχή που κάνει λάθος έρχεται διαδοχικά σε ένα τέτοιο τρόπο εμψύχωσης. Πραγματικά , δεν επιτρέπεται να συνδέσει αμέσως τη νοητική ζωή με τη ζωή που ταιριάζει σε θηρίο, αλλά με την μεσολάβηση μόνο της ζωής που χρησιμοποιεί μια λογική ανώτερη ή κατώτερη, η οποία.

Βέβαια ότι όλα αυτά που λέει ο Πλάτων είναι γεμάτα από παραδοξότητα για εκείνους που τα προσεγγίζουν με απερισκεψία. Το ότι δηλ. εγκαθιστά τις ψυχές των θεϊκών και των ηρωικών αντρών μέσα σε άλογα ζώα δεν παραλείπει καμία υπερβολή σε σχέση με την εσφαλμένη εντύπωση των εν λόγω ζητημάτων. Ωστόσο όμως ο Πλάτων δεν σκέφτεται για τα ζητήματα με τον τρόπο που τα αποδίδει ο μύθος. Άλλωστε και αυτά που λέει ο Σωκράτης στην «Απολογία, 41.a» φανερώνουν ότι εκτιμά ιδιαίτερα το ότι στον Άδη θα βρεθεί μαζί με ανθρώπους όπως ο Ορφέας, ο Μουσαίος και ο Αίας. Διότι γνώριζε ότι και τα Ελευσίνια μυστήρια υμνούν εκείνον που αποκάλυψε τις αγιότατες τελετές.

Πώς είναι, άλλωστε, λογικό τη στιγμή που τέτοιες σκέψεις έχει για τους ανθρώπους αυτούς, να ρίχνει καταπάνω τους τόσα τραγικά στοιχεία ή να δίνει πίστη στον Ηρ που έχει τέτοιες σκέψεις για την τύχη τους αντίθετα προς το τέλος τους ;; Πως θα μπορούσε όμως κάποιος να διασχίσει ένα τόσο μεγάλο πέλαγος μυθοπλασιών ;;

Οι κύκνοι και τα αηδόνια έρχονται από το μέρος των ψυχών οι οποίες κατέχονται από τις Μούσες, ενώ οι αετοί και οι λέοντες από τις ψυχές των ηρώων. Και όλα αυτά στο έργο όπου κραυγάζει εναντίον των ποιητών οι οποίοι παρουσίασαν τους ήρωες να μην είναι καθόλου υπέρτεροι από τους κοινούς ανθρώπους αλλά να εμπλέκονται στα ίδια πάθη. Και ύστερα αυτός που τα στρεφόμενα περί το σώμα πάθη των ηρωικών ψυχών τα εξοβελίζει πέρα από το σώμα, εγκαθιστά εξαιτίας των παθών τις ψυχές μέσα στα άλογα ζώα ;;

Για να φανούμε λοιπόν ευγενείς και με τον μύθο και να κατανοήσουμε ορθά αυτά που θέλει να πλάσει, αλλά και για να απαλλάξουμε τον Πλάτωνα από τους βλάσφημους λόγους που από μη κατανόηση νομίζουν πολύ ότι λέει εις βάρους των ηρώων, θα πούμε ότι μέσα από τούτες τις μυθοπλασίες δεν έχει την πρόθεση αυτές ακριβώς τις ψυχές των ηρώων, των οποίων κάνει τώρα μνεία, να τις διασκορπίσει σε άλογα ζώα αλλά ότι μέσω των ονομάτων αυτών υπαινίσσεται άλλες μορφές ζωών, ονομάτων ταιριαστών μεν με αυτούς τους οποίους κατονομάζουν αλλά που με την προσθήκη κάποιων παθών τους αποδίδουν χωρίς ομοιότητα και εκπίπτουν σε έλλειψη λογική που εξομοιώνεται, μέσα από έναν τρόπο άλογο, με τις μορφές εκείνων. Επί παραδείγματι, από τη ζωή του Ορφέα και του Θύμαρη ο Πλάτων δείχνει μια ζωή απόλυτα μουσική η οποία παρά ταύτα, εξαιτίας κάποιου άλογου πάθους, μίσους φερ’ ειπείν ή φθόνου ή κάποιου άλλου παρόμοιου, εκπίπτει σε κάποιο μουσικό ζώο, το οποίο, στον βαθμό που είναι μουσικό, συγγενεύει προς την ανθρώπινη μουσική, αλλά στον βαθμό που είναι άλογο, αποτελεί την υποδοχή της ψυχής που εξαιτίας κάποιου πάθους έγινε άλογη. Πραγματικά, η προσθήκη του πάθους αυτού παρουσίασε την ψυχή οικεία με την αλογία.

Το ότι αυτά είναι όντως έτσι το συμπεραίνει κάποιος από το ότι και στον «Γοργία, 523.e» ο Σωκράτης λέει ότι στον Άδη είναι εγκατεστημένοι ως δικαστές των ψυχών άνθρωποι σαν τον Μίνωα, τον Αιακό και τον Ραδάμανθυ, θέλοντας μέσω αυτών να δηλώσει δικαστικές μορφές του ζην. Αλλιώς πως, ενώ οι ήρωες αυτοί ζούσαν ακόμη την ζωή τους, οι ψυχές πήγαιναν στον Άδη και εμπλέκονταν με τις δίκες;; Από αυτά και τα ανάλογα τους νομίζω πως είναι πασίδηλο ότι ο Πλάτων χρησιμοποιεί στους μύθους τα ονόματα των ηρώων σε ένδειξη των μορφών εν γένει του ζην, με βάση τα οποία οι ήρωες έζησαν πρωταρχικά τη ζωή τους, και για τον λόγο αυτό χρησιμοποιεί στο «Γοργία» τις δικαστικές ψυχές στην θέση των κάθε λογής δικαστικών τάξεων, θεϊκών και δαιμονίων, από τις οποίες ψυχές οι κοινωνοί των φιλοσοφικών λόγων μαθαίνουν τα ζητήματα που δεν γνωρίζουν, και ότι ο Πλάτων μας διδάσκει μέσω των επιμέρους και κατά σχέση δικαστών αντί μέσω των καθολικών και κατ’ ουσία. Εδώ για τον ίδιο σκοπό χρησιμοποιεί τις μουσικές ψυχές στην θέση των όμοιων μέσα στο σύμπαν μουσικών ψυχών, αυτές που είναι γνωστές στη θέση εκείνων που είναι άγνωστες στην θέση εκείνων που είναι άγνωστες, αυτές που είναι απαλλαγμένες από πάθη στη θέση εκείνων που είναι γεμάτες πάθη. Αν ο Ηρ μιλούσε καθαρά για όσα δηλώνει υπαινικτικά, θα έλεγε ότι «είδε μια ψυχή σαν του Ορφέα, μία ψυχή σαν του Θάμυρη» σαν να εισέρχονται εξαιτίας κάποιου πάθους σε κύκνους και σε αηδόνια. Και τι πράγμα είναι το πάθος αυτό το δείχνει μέσω της μίας από τις δύο τούτες ψυχές, λέγοντας «από μίσος για το γυναικείο γένος». Για να μην συμβεί να γεννηθεί μέσα σε γυναίκα στην περίπτωση που επέλεγε ανθρώπινο είδος ζωής, εξαιτίας κάποιου μίσους μετακινήθηκε προς τον κύκνο, δεδομένου ότι και από την μουσική δεν μπορούσε να απαλλαχτεί και το ανθρώπινο γένος ήθελε να αποφύγει. Ο Θάμυρης εξάλλου ήταν και αυτός μουσικός, αλλά εξαιτίας του ανταγωνισμού του με τις Μούσες τυφλώθηκε. Με άλλα λόγια λοιπόν, η ψυχή που δηλώνεται μέσω αυτού, που είναι μεν μουσική αλλά υπέρμετρα φιλότιμη (φιλόδοξη), έσπευσε προς τα αηδόνια, «που σκορπίζουν τη γεμάτη από ποικίλους ήχους φωνή τους», που περνούν τις νύχτες τραγουδώντας και υπερηφανεύονται για τις πολύμορφες και αρμονικές φωνές τους. Ο Πλάτων φαίνεται να χρησιμοποιεί μέρος από τον μύθο του Ορφέα, επειδή αυτός δηλώνει ότι η μουσική του διαφέρει από την εκθηλυσμένη και πραγματικά χαλαρή – διότι η ένθεος, παρότι οι άνθρωποι μετά τον θάνατο του μετείχαν στην μουσική του κατά τρόπο διαιρεμένο (το οποίο οι μύθοι δηλώνουν με τον διαμελισμό του), ενώ το κύριο μέρος της το δέχτηκε η Λέσβος (αυτό που επονομάστηκε «κεφαλή του Ορφέως»), εξ ου και πήρε το όνομά τη η Λέσβια Μούσα και η έκφραση «μετά τον Λέσβιο αοιδό» έγινε παροιμιακή -, χρησιμοποιώντας λοιπόν μέρος του μύθου αυτού ο Πλάτων, στην θέση της υποτίμησης των εκθηλυσμένω μελωδιών έβαλε την απέχθεια προς το γυναικείο γένος συνολικά, παρουσιάζοντας τη μουσική ψυχή γεμάτη πάθος ενάντια στην ανθρώπινη φύση και ζωή, και έκανε το είδος αυτή της ψυχής συνολικά, ακόμα κι αν ήταν μουσική, να μετακινηθεί προς την αλογία, που δεν ήταν ούτε έξω από τη μουσική αφού η ψυχή αρνιόταν να εισέλθει στο ανθρώπινο γένος. Επομένως, ούτε το μουσικό είδος σώζει την ψυχή αν αυτή δεν είναι απρόσβλητη από τα πάθη, αλλά όπως ακριβώς το ερωτικό είδος ζωής, έτσι και αυτό ανυψώνει την ψυχή συνοδευόμενη από τη φιλοσοφία. Και αν το πάθος αναμειχθεί κάπως με αυτό, συνδέει με τα άλογα μουσικά ζώα.

Αυτά λοιπόν για τις ανθρώπινες ψυχές που είναι μεν μουσικές, όχι όμως χωρίς πάθος, που εκδηλώνουν αποστροφή προς την ανθρώπινη φύση. Διότι οι ψυχές που δεν εννοούν να πέσουν στην αλογία χρειάζονται, όπως φαίνεται, ζωή ασυσχέτιστη προς τα πάθη. Αν μάλιστα και ο κύκνος και ο κύκνος μετακινούνταν προς το ανθρώπινο είδος ζωής, ή και άλλα μουσικά ζώα, τα οποία άλλωστε είναι πολλά, είναι ολοφάνερο ότι μέσα τους υπήρχαν ψυχές ανθρώπινες που από τα κατώτερα ενδιαιτήματα τους αποκαθίστανται πάλι στην εαυτών τάξη. «Διότι η ψυχή που δεν είδε ποτέ την αλήθεια δεν μπορεί να φτάσει να μπει στο ανθρώπινο σχήμα», λέει ο Σωκράτης του πλατωνικού «Φαίδρου, 249.b»χωρίς να προκαλεί τη μετοικεσία κάθε ενυπάρχουσαν στα άλογα ζωής στους ανθρώπους, αλλά μόνο αυτής που αρχικά ήταν ανθρώπινη και εξέπεσε στην αλογία. Εδώ λοιπόν πρόκειται για μεταβάσεις μουσικών ψυχών από όντα λογικά προς όντα άλογα, και πάλι από άλογα σε λογικά. Και είναι φανερό ότι, αν η επικράτηση της λογικής είναι αυτή που προκαλεί τη μετάβαση σε άνθρωπο, η πλησμονή του πάθους είναι αυτή που ωθεί προς την αλογία. Ας πούμε λοιπόν ότι κάθε μουσική ψυχή είναι κάποιου Ορφέα ή κάποιου Θάμυρη, και παίρνει την ονομασία της από τους κατεξοχήν μουσικούς. Ωστόσο πάθος άμουσο και αφιλόσοφον είναι το αίτιο για την πορεία προς τα άλογα ζώα.

Επειδή όμως υπάρχουν δύο είδη μουσικής, η ένθεη και η ανθρώπινη, όπου τη μια μπορούμε να την αναγνωρίσουμε στην περίπτωση του Ορφέα και την άλλη στην περίπτωση του Θάμυρη (ο πρώτος άλλωστε είναι γιός της Καλλιόπης λόγω της θεϊκής έμπνευσης από τη Μούσα, και ο δεύτερος τυφλώθηκε από τις Μούσες επειδή η ανθρώπινη μουσική θέλησε να παραβγεί με την θεϊκή), αν η μία ή η άλλη αμαυρωθεί από κάποιο πάθος, οδηγεί στην αλογία τις ψυχές που χρησιμοποιούν είτε την ένθεη είτε την ανθρώπινη μουσική. Χωρίς την Φιλοσοφία ακόμα και αυτά που είναι δαιμόνια δεν μπορούν να σώσουν τις ψυχές (διότι μόνον η φιλοσοφία προξενεί την απαθή ζωή), εννοώ και το μουσικό και το ερωτικό αλλά και κάθε άλλο είδος ζωής αν έχει συμμετοχή στο πάθος είναι από τη φύση τέτοιο ώστε να συνδέει με την αλογία. Πραγματικά, κανένα άλογο ον δεν μπορεί να επιδοθεί στο φιλοσοφείν, τη φυσική μουσική όμως μπορεί να δεις να την ασκούνε και τα άλογα πλάσματα, και υπερηφανεύονται για την μουσική τους πολύ περισσότερο τέτοια πλάσματα παρά άνθρωποι. Διότι και εκείνα μετέχουν στην αίσθηση, ενώ η μουσική και η ερωτική ζωή χρησιμοποιούν τις κορυφαίες των αισθήσεων. Η Φιλοσοφία αντίθετα, από παλιά, καταδικάζει κάθε αίσθηση, κρίνοντας και αποδεικνύοντας ότι τίποτε ακριβές δεν ακούμε και τίποτα το ακριβές δεν βλέπουμε, και μας πείθει να τοποθετούμε ως μοναδικό οδηγό μας τον Λόγο και τον νου. Δικαιολογημένα λοιπόν αυτή και μόνο μας ελευθερώνει από τις οδούς που οδηγούν στην αλογία.



Εδώ σε αυτό το σημείο δεν θα προβούμε σε εξήγηση του τι είναι οι υπόλοιπες ζωές, αν και θα μπορούσαμε, θα αφήσουμε, τον μελετητή να προβεί ο ίδιος σε αυτή την διαδικασία. Όμως θα αναφέρουμε το εξής :

Όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο «Εις τα Πλάτωνος Πολιτείας Υπόμνημα, τόμος Β’ [συνέχεια 2.184-368], 319.10 – 320.5», σε όλες τις περιπτώσεις ο μύθος ακολουθεί την ίδια μέθοδο που αναφέραμε, λαμβάνοντας τα είδη της ζωής από τις ηρωικές ψυχές, προσθέτοντας τα ηθικά χαρακτηριστικά από την ιστορία. Αν λοιπόν ανάμεσα στις ψυχές αυτές άλλες, μετά την έξοδο τους από τα σώματα, είναι ελεύθερες να έχουν μια ζωή ανεξάρτητη από τον γένεση (γίγνεσθαι), και άλλες, που έχουν βέβαια παρόμοιο με τις προηγούμενες είδος ζωής αλλά εμπλέκονται σε πάθη, εγκαθίστανται σε αντίστοιχα άλογα ζώα, πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο εν λόγω μύθος σχεδόν κραυγάζει : «οι ψυχές, αυτά που φαίνονται ως αγαθά μην στα συνδυάζεται με πάθη. Αυτό θα σας οδηγήσει στην αλογία, στην οποία ανήκουν τούτα σύμφωνα με τη φύση τους και την ανάμειξή τους με τα πάθη. Για παράδειγμα, θα οδηγήσει τον μουσικό σε άλογη μουσική, τον ανδρείο σε άλογη ανδρεία, τον βασιλικό σε άλογη βασιλεία, και θα δημιουργήσει κύκνους, λέοντες και αετούς. Διότι τα χαρακτηριστικά αυτά μπορούν να συνδυάζουν και άλογο και λογικό χαρακτήρα, και αυτό που δημιουργεί την άλογη κατάσταση είναι η εμπαθής ζωή ενώ αυτό που δημιουργεί την ανθρώπινη κατάσταση είναι η απαθής ζωή».



Βέβαια δεν θα παραλείψουμε να πούμε ότι :



Όπως εξηγεί ο Πρόκλος, στο «Εις τα Πλάτωνος Πολιτείας Υπόμνημα, τόμος Β’ [συνέχεια 2.184-368], 330.20 – 341.6», μας λέγει ότι δεν θα βρούμε τον Πλάτωνα σε κανένα σημείο να διακρίνει με σαφήνεια μεταξύ τους τις ψυχές που πέφτουν και τις ψυχές που δεν πέφτουν στην αλογία, αλλά όλως αντιθέτως να δείχνει ότι είναι της άποψης πως το πάθος αυτό το υφίστανται όλες οι ψυχές. Πραγματικά, στον «Τίμαιο, 42.c», όταν ο δημιουργός ανακοινώνει προς όλες τις ψυχές τους ειμάρμενους νόμους, λέει ότι η σφαλερή ψυχή θα φτάσει και στην φύση του θηρίου, χωρίς να κάνει διάκριση ότι αυτό είναι κάτι που ταιριάζει σε συγκεκριμένες ψυχές και όχι σε όλες. Στον «Φαίδρο, 249.a» επίσης λέει ότι η φιλοσοφίσασα ψυχή θα επανέλθει στην πρότερη κατάσταση της αφού επιλέξει το φιλοσοφικό είδος ζωής τρείς συνεχόμενες φορές, ενώ οι άλλες, μετά την πρώτη τους ζωή, κινούνται και πέφτουν σε άλογα ζώα, και αποδίδει την πτώση αυτή όχι στο γένος των ψυχών αλλά στο είδος της ζωής, με την σκέψη ότι και αυτή που επέλεξε το φιλοσοφικό είδος ζωής, αν δεν φιλοσοφήσει αδόλως (γνησίως), δεν απαλλάσσεται από το να υποστεί ότι και ακριβώς και οι άλλες ψυχές. Και στον μύθο (Πολιτεία, 618.b) λέει ότι «δεν υπάρχει ποιοτική κατάταξη της ψυχής» επειδή επιλέγει άλλο είδος ζωής, χωρίς και στο σημείο αυτό να αναφέρεται στη ψυχή κάποιου συγκεκριμένου αλλά στην ψυχή γενικά. Από όλα αυτά επομένως καταλαβαίνουμε ότι ο Πλάτων δεν απαλλάσσει καμία ψυχή από το να υποστεί τη μεταβολή του είδους αυτού.

Αν πάλι θεωρεί πραγματικά ότι οι ηρωικές ψυχές διαφοροποιούνται κατ’ ουσίαν σε σχέση με τις λεγόμενες ανθρώπινες, είναι δυνατόν να υποθέσουμε ότι κατεβάζει τις ψυχές αυτές μόνο μέχρι τους ανθρώπους, όπως ακριβώς τις ανθρώπινες τις κατεβάζει μέχρι τα θηρία. Ότι και αυτό είναι σύμφωνο με τον Πλάτωνα θα μπορούσε να το καταλάβει κάποιος και από αυτά που λέει στην «Πολιτεία, 391.d+» αντικρούοντας τους μυθοπλάστες που τους επικρίνει διότι παρουσιάζουν τους ήρωες σαν να μην είναι καθόλου καλύτεροι από τους ανθρώπους και αποδίδουν στους ήρωες πάθη που ταιριάζουν σε ανθρώπους. Επίσης και από αυτά που λέγονται στον «Κρατύλο, 397.d» όπου τοποθετεί το γένος των ηρώων ως ενδιάμεσο μεταξύ δαιμόνων και ανθρώπων, υποστηρίζοντας ότι όπως οι δαίμονες υπερέχουν των ηρώων κατ’ ουσίαν, έτσι θεωρεί και τους ήρωες ως υψηλότερους των ανθρώπων. Και πέρα από αυτά, θα το καταλάβαινες και από όσα ορίζει στους «Νόμους, 717.b» όπου ενθαρρύνει τους τροφίμους του να τιμούν και τα τέκνα των θεών με τα ίδια ιερά (ιεροτελεστίες) και θυσίες που προσφέρουν στους θεούς και τους δαίμονες, κατατάσσοντας κατά σειρά τους θεούς, τους δαίμονες, τους ήρωες και τους ανθρώπους με τις ξεχωριστές όσιες/ιερές τελετές, και θέτει τέσσερα γένη ψυχών, το θεϊκό, το δαιμόνιο, το ηρωικό και το ανθρώπινο, σύμφωνα ακριβώς και με τους προσδιορισμούς του «Κρατύλου» όπου ερμηνεύει τις ονομασίες τους. Αν στρέψει δε κανείς το βλέμμα σε όλα τα παραπάνω και τα παρόμοια, που είναι πολλά, θα μπορούσε να καταλάβει ότι τις ηρωικές ψυχές, που τις ονομάζει «παίδες θεών», δεν τις οδηγεί μέχρι τη φύση των θηρίων, όπως κάνει με τις ψυχές των ανθρώπων (διότι τότε δεν θα υπήρχε πια διαφορά κατ ουσία, βάσει των κοινών τους παθών με τις ονομαζόμενες ανθρώπινες ψυχές), αλλά σε είδη ζωής ανθρώπων, κατ’ αναλογία με τις δαιμόνιες ψυχές που ούτε καν σε ανθρώπινα είδη ζωής τις οδηγεί, αποκλείοντας την πτώση τους στην γένεση (κόσμος του γένεσης).

Φαίνεται εξάλλου ότι και η πραγματικότητα συμφωνεί με τους λόγους τούτους. Είναι στ’ αλήθεια αναγκαίο οι μεσότητες να συμπληρώνουν σε κάθε περίπτωση όλες τις σειρές των όντων. Όπως λοιπόν, προκειμένου για τα σώματα, εκείνα που υπόκεινται σε πλήρη φθορά δεν γεννιούνται κατευθείαν από τα αΐδια, αλλά εκείνα που είναι ενδιάμεσα τους, που είναι όντα και μη αΐδια, όπως τα στοιχεία της υποσελήνιας περιοχής, το ίδιο και προκειμένου για τις ψυχές αυτές που υφίστανται κάθε είδους πτώση δεν λαμβάνουν την υπόστασή τους από αυτές που μένουν αιωνίως επάνω, αλλά αυτό συμβαίνει με τις ενδιάμεσες τους, πέφτουν μεν αλλά, προτού πέσουν σε βάθος, επιστρέφουν στις αρχές. Αν η αντίληψη αυτή μπορούσε να επικρατήσει, τότε και όλα όσα λέει ο δημιουργός στον «Τίμαιο» και όσα είναι γραμμένα στον «Φαίδρο» για τις ψυχές που πραγματοποίησαν τις πρώτες καθόδους τους και επίσης το ότι δεν υπάρχει ποιοτική κατάταξη της ψυχής θα τα αναγάγουμε στην αναφορά την κοινή για όλες τις ψυχές που κατέρχονται στην γένεση. Διότι ανάμεσα σε αυτές είναι κι εκείνες που πέφτουν μέχρι το έσχατο σημείο και λόγω αυτών ο Πλάτων καταγράφει τα επακόλουθα των ποικιλόμορφων επιλογών και σε αυτές βλέπουμε αποτυπωμένους τους κανόνες για τις δεύτερες και τις τρίτες ψυχές που καθ’ οιονδήποτε τρόπο κατεβαίνουν από εκεί προς τα εδώ. Ο Πλάτων άλλωστε εξ υποθέσεως αναφέρεται στα επακόλουθα των ψυχών που υποπίπτουν σε σφάλματα. Και αν θα μπορούσαν να υπάρξουν και κάποιες ψυχές που χάρη στην άχραντη (αγνή) ζωή τους δεν θα βαρύνονταν με κανένα σφάλμα, αυτές είναι χωρισμένες από τις άλλες ψυχές. Κι αν κάποιες άλλες διατηρήθηκαν καθαρές από ποικιλόμορφες επιλογές, αυτών και τα είδη ζωής είναι ενιαία.

Το ότι τώρα ο Πλάτων οδηγεί τη λογική ανθρώπινη ψυχή σε κάθε ζώο είναι σαφές και από όσα έχει πει στην «Πολιτεία, 620.a – d», ότι μπροστά στις ψυχές ήταν τοποθετημένα τα είδη ζωής όλων των ζώων. Αν δηλ. πρόκειται για όλα, προφανώς η ψυχή συνδέεται με κάθε λογής ζώο, πτηνό, ένυδρο, και χερσαίο. Είναι όμως φανερό και από όσα λέγονται στον «Τίμαιο, 91.d», όπου τις ψυχές που έχουν συμβιώσει μέσα στους ανθρώπους με την αφροσύνη τις οδηγεί σε όλα τα είδη άλογων ζώων, τόσο των ήμερων όσο και των άγριων. Φαίνεται έτσι ότι εξαιρεί τις ψυχές μόνο από την πτώση τους στα φυτά, και κατά τούτο διαφέρει από τον Εμπεδοκλή, απ. Νο.117.2, ο οποίος λέει ότι κάποτε είχε γίνει «θάμνος τ᾽ οἰωνός τε καὶ ἔξαλος ἔλλοπος ἰχθύς – θάμνος και πουλί και ψάρι που πορευόταν στη θάλασσα». Ο Πλάτων θεωρεί ότι στην ψυχή του ανθρώπου δεν ταιριάζει να ολισθαίνει στα πιο απομακρυσμένα σημεία της ανθρώπινης ζωής αλλά σε αυτά που έχουν πιο καθαρή και εναργή αίσθηση χάρη στη λογική ζωή τους (εικόνα της οποίας είναι η αίσθηση), και κατέχουν την κατά τόπο κίνηση επειδή κινούνται από μόνα τους (εικόνα της οποίας είναι κατεξοχήν η κατά τόπο κίνηση των ζώων). Βλέπουμε λοιπόν πάλι την συμφωνία των θεωριών. Όπως δηλ. τις ηρωικές ψυχές ο Πλάτων τις πηγαίνει μέχρι τους ανθρώπους, όχι όμως και μέχρι τα άλογα ζώα, έτσι και τις ανθρώπινες ψυχές τις πηγαίνει μέχρι τα άλογα ζώα, όχι όμως και μέχρι τα φυτά. Το ότι δεν συνδέει την ανθρώπινη ψυχή με τα φυτά, όπως κάνει ο Εμπεδοκλής, το δείχνει και ο «Τίμαιος, 77.a-b, που διευθετεί όλες τις γενέσεις των ζώων με βάση την ανθρώπινη ψυχή, ενώ για τα φυτά λέει ότι τα δημιούργησαν οι θεοί, αφού ανάμειξαν κάποιες άλλες αισθήσεις, για να είναι τροφή των ζώων, και μετέχουν στο τρίτο είδος ψυχής, εννοώντας το επιθυμητικό. Το δηλώνει επίσης ο Σωκράτης του «Φαίδωνα», ο οποίος μετακινεί της ψυχή μας στα γένη των ζώων τη μία ψυχή στα μεν γένη και την άλλη στα δε, και με άλλο κάθε φορά είδος ζωής, όχι όμως και στα φυτά όπως ο Εμπεδοκλής.

Κανείς βέβαια δεν αμφισβητεί ότι ο «Τίμαιος» λέει πως η εμψύχωση όλων των άλογων ζώων συμβαίνει από ψυχές που μετοίκησαν σε αυτά ερχόμενες από ανθρώπους. Φαίνεται όμως ότι ο Σωκράτης του «Φαίδρου, 249.b» γνωρίζει και άλλο τρόπο εμψύχωσης τους και όχι από λογικές ψυχές μόνο, εκεί που λέει ότι «από ένα θηρίο που κάποτε ήταν άνθρωπος» η ψυχή έφτασε «πάλι σε άνθρωπο. Διότι η ψυχή που δεν είδε ποτέ την αλήθεια», λέει, «δεν μπορεί να φτάσει να μπει στο ανθρώπινο σχήμα». Ο Σωκράτης λοιπόν ορίζει με σαφήνεια, όπως αξιώνει και ο Αριστοτέλης, ότι δεν μπαίνει όποια ψυχή τύχει σε όποια σώματα τύχει ούτε παίρνει την τάξη της μέσα σε αυτά και τα συμβάλλει στην ολοκλήρωση ενός και μόνου ζωντανού πλάσματος. Διότι η ανθρώπινη ψυχή μπορεί να βρεθεί σε άλογο ζώο, στην εξωτερική συνύπαρξή της με αυτό βάσει κάποιας σχέσης και μόνο (αφού προκειμένου για εμάς ο «Τίμαιος» δημιουργεί μεταξύ της λογικής ψυχής και του ζωντανού πλάσματος τη σχέση που έχει με αυτό ο δαίμων. Πολύ περισσότερο λοιπόν προΐσταται του άλογου πλάσματος ως δαίμων, συνδεδεμένος προφανώς με αυτό μέσω της αλογίας), ενώ η άλογη ψυχή είναι εντελώς αδύνατο να βρεθεί σε σώμα ανθρώπου κατά κατάταξη, λόγω της προαναφερθείσας αιτίας, αφού το ανθρώπινο σχήμα είναι ασύμβατο με την άλογη ζωή (διότι αυτό, λέει ο «Τίμαιος», «έχε κρεμασμένο το κεφάλι του» από τον ουρανό, δείχνοντας ότι είναι «φυτό όχι γήινο αλλά ουράνιο» , ενώ η άλογη ψυχή βλέπει προς τα κάτω, και δεν διαθέτει κανένα στοιχείο που κινείται προς τον ουρανό), ενώ το να στέκεται μπροστά στην ανθρώπινη ψυχή από έξω και κατά σχέση, όπως η ανθρώπινη ψυχή με το άλογο ζώο, λέμε πως είναι εντελώς αδύνατο. Διότι πως μπορεί το άλογο να έχει φύση κατάλληλη για να προΐσταται του λογικού ;; Όταν λοιπόν ο Σωκράτης λέει ότι «αυτός που κάποτε ήταν άνθρωπος» περνάει σε άνθρωπο, θα νόμιζε κανείς ότι υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος εμψύχωσης των άλογων ζώων από την δική τους ακριβώς ψυχή και όχι μόνο από την ανθρώπινη, όπως φαίνεται να λέει ο «Τίμαιος». Ωστόσο είναι δυνατή η αναγωγή της άποψης του Σωκράτη στη θεωρία του «Τίμαιου» - διότι ας υποθέσουμε ότι σε όλα τα ζώα υπάρχει ανθρώπινη ψυχή, και μετά από αυτήν η ξεχωριστή ψυχή του ίδιου του άλογου ζώου όπως και πριν από αυτήν. Εκείνη λοιπόν που επανέρχεται σε άνθρωπο είναι αυτή που εμψυχώνει το άλογο ζώο κατά σχέση, και όχι η εν κατατάξει εμψυχούσα ψυχή (αυτό εννοεί ο Σωκράτης όταν λέει ότι «η ψυχή που δεν είναι ποτέ την αλήθεια δεν μπορεί να φτάσει να μπει στο ανθρώπινο σχήμα», όπου η ψυχή που δεν γνώρισε ποτέ την αλήθεια εννοεί εκείνη που πριν από την ανθρώπινη ψυχή εμψύχωσε το ζώο και που από τον εαυτό της και την ανθρώπινη ψυχή δημιούργησε ένα ολοκληρωμένο ζωντανό πλάσμα) – και επίσης είναι με τη σειρά της δυνατή η αναγωγή της κρίσης του «Τίμαιου» στην, προσπελάσιμη από όλους, γνώμη του Σωκράτη για τη διπλή εμψύχωση. Διότι ακόμα και αν η ψυχή του ανθρώπου είναι δυνατόν να περάσει σε όλα τα άλογα ζώα και να τα εμψυχώνει όλα μέσω του εαυτού της, ωστόσο ο «Τίμαιος» δεν λέει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος εμψύχωσης των ζώων. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχουν δύο τρόποι εμψύχωσης, τίποτε δεν εμποδίζει τον «Τίμαιο» να επιλέξει το ένα μόνο από αυτούς, και εφόσον δεν προσθέτει ότι τούτος είναι κατ’ αυτόν ο μόνος τρόπος εμψύχωσης των άλογων ζώων, αφήνει περιθώριο και για τις υποδείξεις του Σωκράτη σχετικά με τις δύο εμψυχώσεις.

Αξίζει όμως και πρέπει να εξετάσουμε τη θεωρία καθαυτή, αν δηλαδή κάθε άλογο ζώο γίνεται έμψυχο μόνο από την ανθρώπινη ψυχή ή αν υπάρχει και κάποια άλλη εμψύχωση των ζώων, δική τους, ανεξάρτητη από την ανθρώπινη.

Η παρουσία λοιπόν σε κάθε άλογο ζώο της ανθρώπινης ψυχής όπως φαίνεται, ώστε αυτό να διαθέτει ζωή που θα το εμπνέει άμεσα, δεδομένου ότι η «εκ κατατάξει» ψυχή, ακριβώς λόγω της κατάταξής της στο «σκιδνάμενο/διασκορπισμένο» σώμα, δεν έχει τη δύναμη να συντηρήσει τον εαυτό της και χρειάζεται μιαν άλλη εξωτερική, ικανή να τη ζωογονήσει όταν η ίδια φθίνει, όμοια όπως και το σώμα μέσα στο οποίο βρίσκεται. Το ότι υπάρχουν πάντως κάποια άλογα ζώα που δεν ζωογονούνται από ανθρώπινη ψυχή επαληθεύεται βάσει των επιχειρημάτων για την μεσότητα. Διότι αν τα μεν φυτά μετέχουν στο τρίτο είδος της ψυχής, όντας ανεπίδεκτα ανθρώπινης ψυχής, ορισμένα όμως από τα άλογα ζώα εμψυχώνονται από την ανθρώπινη ψυχή, είναι αναγκαίο να υπάρχουν και τα ενδιάμεσα των δύο παραπάνω κατηγοριών, που μετέχουν, αφενός, στην άλογη ζωή στο σύνολό της - και κατά τούτο υπερέχουν των φυτών –, αλλά, αφετέρου, ζουν χωρίς την παρουσία σε αυτά ανθρώπινης ψυχής – και κατά τούτο υστερούν σε σχέση με εκείνα που μετέχουν στην ανθρώπινη ψυχή. Και αυτά γίνονται εκάστοτε διαφορετικά, όπως ακριβώς και προκειμένου για τους ανθρώπους ο καθένας γίνεται μέτοχος διαφορετικής τη μια φορά και διαφορετικής την άλλη δαιμόνιας επίπνοιας (έμπνευσης). Αυτό αξίζει να μελετηθεί. Και με το επιχείρημα για τη μεσότητα πρέπει να παραβληθεί αυτό που προκύπτει από το ότι οι ψυχές των ζώων χρειάζονται την ανθρώπινη ψυχή για να εξασφαλίζουν μέσω αυτής την συντήρηση και τη συνοχή τους. Διότι τούτο με είναι ίσως δυνατό να επιτευχθεί και από τις αρχές που προΐστανται αυτών, χωρίς μία μεσάζουσα κατάσταση όμως είναι αδύνατη η παρουσία είτε ουσιών είτε ζωών είτε γνώσεων. Υπάρχει όμως αναγκαστικά και κάποια φύση άλογων ζώων που έχουν μια δική τους ξεχωριστή εμψύχωση, όπως και φυτών, που η ανθρώπινη ψυχή, όταν πέφτει σε λάθη και παραπτώματα, περιβάλλεται τη ζωή τους, αντίθετα προς τη φύση. Αυτή η μετάβαση στα ζώα δεν θα ήταν αντίθετη προς την φύση αν τα άλογα ζώα δεν ήταν δυνατόν να εμψυχωθούν διαφορετικά αλλά μόνο με ένα τρόπο, μέσω δηλ. της ανθρώπινης ψυχής. Διότι από μόνο το αντίθετο προς τη φύση τίποτα δεν προκύπτει σύμφωνο με την φύση πάντοτε σταθερά. Το ότι όλα λοιπόν, εκτός από τον άνθρωπο, γεννιούνται αντίθετα προς τη φύση είναι εντελώς άτοπο. Για το ότι βέβαια η μετάβαση στα άλογα ζώα είναι για τις ανθρώπινες ψυχές αντίθετη προς τη φύση δεν μας διδάσκουν μόνο οι χρησμοί (βλ. χαλδαϊκά λόγια, 62), που λένε «υπάρχει ένας θεσμός ακατάλυτος από τη μεριά των μακάριων θεών», καθώς η ψυχή των ανθρώπων «δημιουργεί μία νέα ζωή στους ανθρώπους, όχι στα θηρία», με τη σκέψη ότι η μετακίνηση προς τα θηρία είναι απότοκο μίας άδικης ζωής – αλλά για το ίδιο μας διδάσκει και ο Πλάτων, που θεωρεί την τέτοιου είδους εμψύχωση χαρακτηριστικό των σφαλερών (που αμαρτάνουν = κάνουν λάθη) ψυχών. Είναι παράλογο λοιπόν σύσταση των άλογων ζώων, όλη αυτή και μόνη αυτή, να μην είναι σύμφωνη με τη φύση, ενώ τα φυτά και οι άνθρωποι να γίνονται σύμφωνα με τη φύση. Για ποιόν δηλ. θα είναι σύμφωνη με την φύση η μετάβαση των ανθρώπινων ψυχών στα σώματα των ζώων ;;; Για τις ανθρώπινες ψυχές ;; Αλλά όλες οι ανθρώπινες ψυχές ζουν παρά φύση όταν βρίσκονται μέσα σε τέτοια σώματα. Μήπως για τα σώματα ;; Ούτε όμως για αυτά είναι σύμφωνη με τη φύση, όταν τα όργανα αντίθετα προς τη φύση για τις ψυχές που τα χρησιμοποιούν. Διότι κάθε όργανο είναι σε συμφωνία με τη φύση. Αν λοιπόν υπάρχει και κάποιο γένος δαιμόνων άλογο, και αν δεν είναι όλα τα δαιμόνια όντα λογικά – διότι πως θα έλεγε η Διοτίμα, στο πλατωνικό «Συμπόσιο, 202.e», ότι όχι μόνο η ιερατική τέχνη αλλά και οι πρακτικές των γητεμάτων επιτελούνται μέσω των δαιμόνων, αν πέρα από το λογικό δεν υπάρχει και κάποιο άλογο δαιμόνιο ;; (αυτό οι χρησμοί το παρομοιάζουν συνήθως «σκύλο» και το ονομάζουν «ανάπηρο» επειδή είναι στερημένο από τον νου και διάνοια) -, πως δεν υπάρχει και κάποιο θνητό γένος που μόνο αυτό είναι άλογο, το οποίο δεν μετέχει καθόλου στην ανθρώπινη ψυχή ;; Διότι βέβαια ούτε και οι άλογοι δαίμονες θα πούμε ότι δημιουργήθηκαν κι αυτοί από μία τέτοια ψυχή εφόσον είναι αΐδιοι, ούτε και εφόσον θα υπάρχει ένα αΐδιο γένος άλογο και στερημένο από την ανθρώπινη ψυχή, θα αρνηθούμε τη δυνατότητα να υπάρχει ένα τέτοιο γένος θνητό. Επιπλέον, το ενδεχόμενο κάθε ιδέα (μορφικό αίτιο) να μην γεννά τα είδη των ζώων σύμφωνα με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της αλλά όλες τους να χρειάζονται κάποια μοναδική μορφή, προς την οποία αντιδιαστέλλονται, είναι εντελώς άτοπο. Διότι σε τέτοια περίπτωση οι ιδέες των άλογων ζώων θα χρειάζονται όλες μια μοναδική άλλη, χωρίς την οποία δεν θα μπορούσαν να γεννήσουν ίππο ή σκύλο ή λέοντα ούτε οποιοδήποτε άλλο ζώο, αν όλες τους μέσω εκείνης εμψυχώνουν όλα τα ζώα του εδώ Κόσμου, ενώ κατ’ άλλο τρόπο είναι ανήμπορες να παράγουν σκύλους ή ίππους ή λέοντες ή κάθε άλλο ζώο. Τι είναι λοιπόν αυτό που γεννούν ; Ο ειδοποιός χαρακτήρας έρχεται και προστίθεται στα ζώα από κάποιαν άλλη ιδέα, την ανθρώπινη. Αν αυτές δίνουν υπόσταση στην ύλη και μόνο, φερ’ ειπείν στο σώμα των ζώων, δεν θα είναι πια ιδέες (μορφικά αίτια) των ζώων αλλά της ύλης των ζώων, η οποία είναι αλλότρια ως προς τα είδη (μορφές). Αυτός λοιπόν ο τρόπος εμψύχωσης των άλογων ζώων δεν είναι ο μοναδικός, αλλά πριν από αυτόν υπάρχει οπωσδήποτε για κάθε ζώο γένεση της ξεχωριστής δικής τους ψυχής, αφού η κατά φύση εμψύχωση είναι πρότερη της παρά φύση, και η κοινή εμψύχωση όλων των ίδιου είδους (ειδοποιού χαρακτήρα) είναι πρότερη της επιμέρους. Αυτά μας διδάσκει και η ορφική θεολογία. Και ο Ορφέας, στο απ. Νο.224.a, άλλωστε τέτοια πράγματα μας παραδίδει σαφώς, όταν, μετά την κατά τον μύθο τιμωρία των Τιτάνων και την από εκείνους γέννηση των θνητών ζώων του εδώ Κόσμου, λέει πρώτα από όλα ότι οι ψυχές εναλλάσσουν τα είδη της ζωής τους σε ορισμένες περιόδους, και εισέρχονται μέσα σε σώματα ανθρώπων πολλές φορές, η μία στο ένα και η άλλη στο άλλο : «οι ίδιοι πατέρες και υιοί στα μέγαρα και χαριτωμένες σύζυγοι, μητέρες και θυγατέρες γίνονται αλλάζοντας ο ένας ο ένας με τον άλλο τη γέννηση». Με τους παραπάνω στίχους ο Ορφέας μιλάει για τη μετοίκηση των ψυχών από ανθρώπινα σώματα σε ανθρώπινα σώματα. Αυτό δεν θα το αρνιόταν ούτε ο Αριστοτέλης, εφόσον ισχύει ότι οι ψυχές είναι αθάνατες, ότι κατά το πλήθος είναι πεπερασμένος και ότι ο Κόσμος είναι αιώνιος. Το τελευταίο τούτο το παραδέχεται καθαρά όταν λέει για τον δυνάμει νου ότι «και τούτο είναι το μόνο» από τα εν ημίν στοιχεία μας «που είναι αθάνατο». Όσο για το δεύτερο είναι αληθές διότι κάθε αιώνιο πλήθος είναι πεπερασμένο.

Έπειτα ότι υπάρχει μετάβαση των ανθρωπίνων ψυχών και σε άλλα ζώα, και αυτό το υποδεικνύει ρητά ο Ορφέας, όταν στο απ. Νο.224.b ορίζει : «Για αυτό αλλάζοντας η ψυχή των ανθρώπων στους κύκλους του χρόνου κάθε φορά και σε άλλο ζώο μεταβαίνει. Άλλοτε ίππος και άλλοτε…. Γίνεται, κι άλλοτε πρόβατο και άλλοτε όρνεο φριχτό στην όψη, κι άλλοτε πάλι σκυλίσιο σώμα και βαριά φωνή και ράτσα παγωμένων φιδιών σέρνεται στ θεϊκή γη».

Αυτό βέβαια είναι εντελώς αδύνατο να τα δεχτεί ο Αριστοτέλης. «Διότι», λέει, «είναι αναγκαίο η ψυχή αφενός να χρησιμοποιεί το σώμα και η τέχνη αφετέρου τα όργανα». Και τα όργανα που είναι ξένα και άσχετα προς τις τέχνες είναι άχρηστα σε όλες. Αυτά έχουν ειπωθεί αμέτρητες φορές. Και από την Πλευρά του Πρόκλου στα Υπομνήματα και την παλινωδία, έχει δηχθεί με περισσότερα λόγια η κριτική στην οποία μπορούν να υποβληθούν.

Το ότι υπάρχει και μία ιδιαίτερη εμψύχωση των άλογων ζώων και όχι μόνον από τις ανθρώπινες ψυχές, το δηλώνει και ο Ορφέας, απ. Νο.223, λέγοντας : «Οι ψυχές των θηρίων και των φτερωτών πουλιών όταν πετάξουν και τις αφήσει η ιερή ζωή, αυτών την ψυχή κανείς δεν την οδηγεί στο παλάτι του Άδη, αλλά εκεί πετά μάταια, έως ότου αυτήν άλλο την αρπάξει μαζί με του ανέμου τις πνοές. Όποτε όμως ο άνθρωπος αφήσει το φώς του ήλιου, τις αθάνατες ψυχές κατεβάζει ο Κυλλήνιος στην απέραντη αγκαλιά της γη».

Με αυτά ο Ορφέας υποστηρίζει ότι οι ανθρώπινες ψυχές πηγαίνουν στον κάτω από την γη τόπο και στα δεσμωτήρια της ποινής για καθαρμό και τιμωρία, ενώ οι ψυχές των άλογων ζώων πετούν στον αέρα έως ότου δεσμευτούν σε άλλα σώματα. Αν όμως οι εμψυχώσεις των άλογων ζώων γίνονται μόνο από τις ανθρώπινες ψυχές, έπρεπε να πει ότι ο Ερμής τις κατεβάζει όλες στον Άδη είτε για να καθαρθούν είτε για να τιμωρηθούν. Όπως ακριβώς και ο Πλάτων κατεβάζει κάτω από την γη τις ψυχές που προέρχονται από τα άλογα ζώα αλλά είναι ανθρώπινες, και πάλι από εκεί τις στέλνει σε επιλογές άλλων ειδών ζωής. Διότι και τα υπόλοιπα ο Πλάτων τα έπλασε παίρνοντας τα από τον Ορφέα, στο απ. Νο.222, όπως για παράδειγμα ότι στον Αχέροντα οι νεκροί κάθονται και λαμβάνουν κάποιο μερίδιο ευδαιμονίας : «Όσοι ζουν ενάρετα κάτω από το φως του ήλιου, αυτοί, κι όταν πεθάνουν, πάλι έχουν μοίρα πιο μαλακή σε όμορφο λειμώνα (λιβάδι) πλάι στον βαθυρέματο Αχέροντα», και ότι τιμωρούνται στον Τάρταρο : «Όσοι έκαναν αδικίες κάτω από το φώς του ήλιου, οι ξιπασμένοι, ρίχνονται κάτω από την πεδιάδα του Κωκυτού, στον παγωμένο Τάρταρο».

Με αυτά σαφώς φαίνεται να προαναγγέλλει τις πλατωνικές ταξινομήσεις σχετικά με τους κλήρους κάτω από την γη, όπως ακριβώς και τις σχετικές με τις μετεμψυχώσεις. Αν όμως ο Πλάτων αυτά τα ορίζει ακολουθώντας τον Ορφέα, δεν είναι παράλογο ο αρχηγέτης τούτων των δογμάτων, ως προς τα οποία η πλατωνική φιλοσοφία διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες, να κατεβάζει σε άλογα ζώα και να δημιουργεί ψυχή κύκνου ; Ο ίδιος ο Πλάτων στο «Τίμαιο, 40.e» λέει ότι η διδασκαλία του Ορφέα για τους Θεούς είναι αξιόπιστη, παρότι λέγεται δίχως αληθοφανείς λόγους και αποδείξεις, σαν να γνωρίζει πολύ καλά δια ένθεης επίνοιας τα σχετικά με τους θεούς που είναι πατέρες, όποιος υπήρξε πατέρας της θεογονίας των Ελλήνων. Έχοντας λοιπόν την πρόθεση αυτή, ανάγει την αλήθεια στους πρώτους οι οποίοι την παρέδωσαν.

ΠΗΓΗ http://eleysis69.wordpress.com/

Κλείστε την TV για να δείτε τις ειδήσεις


Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Ναρκωτικά vs Πνευματικότητα

Τα ναρκωτικά, στη καλύτερη περίπτωση, ανοίγουν απλώς ένα παράθυρο στο αστρικό πεδίο. Σπάζουν το αιθερικό τείχος και εξαναγκάζουν τη συνείδηση να περάσει μέσα απ’ αυτό το άνοιγμα στον αστρικό κόσμο, έναν κόσμο φανταστικό, γεμάτο θυμαπάτες, απατηλά χρώματα και μορφές. Κανένα ναρκωτικό δεν μπορεί να ανεβάσει τη συνείδηση ψηλότερα από το αστρικό πεδίο. Γνωρίζουμε ότι το αστρικό είναι το πεδίο της αυταπάτης και οποιοσδήποτε αιχμαλωτίζεται εκεί, δυσκολεύεται να επιστρέψει στο φως της πραγματικότητας.

Μερικοί άνθρωποι λένε ότι μετά από χρήση ναρκωτικών έγιναν δημιουργικοί. Ισχυρίζονται ότι έλαβαν καινούργια έμπνευση και κουράγιο να την εκφράσουν. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά δεν γνωρίζουν από ποιο πεδίο και από ποια πηγή προέρχεται αυτή η έμπνευση. Μπορεί να προέρχεται από τον μηχανικά αντιδραστικό νου, όπου είχε καταγραφεί. Τα όσα διαβάζουμε και ακούμε συχνά εγγράφονται μηχανικά στον αντιδραστικό νου μας και αργότερα εκφράζονται με νέες μορφές και χρώματα. «Ναρκωνόμαστε» με νοητικές μαγνητοφωνήσεις.

Μερικοί ναρκομανείς λένε ότι αντιλαμβάνονται μια τέτοια ομορφιά μορφών και χρωμάτων, που δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια. Αυτό είναι αλήθεια. Βλέπουν «ανεξήγητες» μορφές και χρώματα, γιατί η συνείδησή τους δεν είναι ακόμα έτοιμη να λειτουργήσει στο πεδίο όπου έχουν εισέλθει.
Τα ναρκωτικά δεν αναπτύσσουν τη συνείδηση, αλλά επηρεάζουν το μηχανισμό (το νου και τον εγκέφαλο) και ανοίγουν ένα ρήγμα ανάμεσα στο αστρικό πεδίο και στον εγκέφαλο. Μέσα απ’ αυτό το ρήγμα η αδύναμη συνείδηση κοιτάζει σε έναν εντελώς καινούργιο κόσμο.

Όταν ένας μεθυσμένος βλέπει μια μαθηματική εξίσωση, φυσικά η συνείδησή του εντυπωσιάζεται σε κάποιο βαθμό, αλλά δεν διευρύνεται από την καινούργια εμπειρία, γιατί η διεύρυνση της συνείδησης ακολουθεί όταν αυξάνεται η ικανότητά της για κατανόηση. Κατανόηση σημαίνει συνειδητή εναρμόνιση με τη μορφή, την ποιότητα, το σκοπό και την αιτία ενός δεδομένου αντικειμένου.

Γνωρίζουμε ότι στα πρώτα επίπεδα του αστρικού πεδίου βρίσκουμε τη ζωή των επιθυμιών μας. Εκεί μπορούμε να έχουμε ότι επιθυμούμε. Τα περισσότερα από τα άτομα που χρησιμοποιούν ναρκωτικά, παγιδεύονται σ’ αυτόν τον κόσμο των απολαύσεων. Τον «απολαμβάνουν» μέρα και νύχτα ή για όσο συνεχίζεται η επίδραση του ναρκωτικού. Όταν αφυπνίζονται δυσκολεύονται να προσαρμοστούν ξανά στη ζωή του φυσικού πεδίου.

Τα εθισμένα στα ναρκωτικά άτομα, είναι χαμένα γι’ αυτή τη ζωή. Όταν η επήρεια του ναρκωτικού εξασθενίζει, η ζωή φαίνεται σκληρή, εγκληματική και δύσκολη. Δραπετεύουν πίσω στον ονειρικό τους κόσμο, όπου εκπληρώνουν κάθε επιθυμία χωρίς μόχθο ή ευθύνη. Τέτοια άτομα χάνουν όλη την πνευματική τους ανάπτυξη και είναι εντελώς άχρηστα για τη κοινωνία.

Στο δεύτερο και τρίτο επίπεδο του αστρικού πεδίου, βρίσκουμε την περηφάνια, το μίσος και τη ζήλια, να διαδραματίζονται και να ικανοποιούνται.

Σε ένα ακόμα ανώτερο επίπεδο ικανοποιείται η ζωή της αφοσίωσης. Εκεί υπάρχουν τα αντικείμενα της αφοσίωσής μας, όπως τα έχουμε χρωματίσει και μορφοποιήσει, που μας παρέχουν τον «παράδεισο» προς τον οποίο προσβλέπουμε. Σ’ αυτό το επίπεδο συναντάμε επίσης τους αδελφούς μας της αριστερής ατραπού, αυτούς τους λύκους μέσα σε προβιά αρνιού, που προσπαθούν να μας οδηγήσουν μέσα στην ακτίνα της αδελφότητάς τους και να μας επηρεάσουν να βαδίσουμε τη σκοτεινή ατραπό. Κυρίως υπερδιεγείρουν τις σεξουαλικές επιθυμίες μας, τις υλιστικές τάσεις μας, την υπεροψία μας και τη θέλησή μας για κυριαρχία.

Σε ένα επίπεδο ακόμα ανώτερο, ερχόμαστε σε επαφή με μερικές καλλιτεχνικές μορφές, μουσικά χρώματα και φανταστικούς τύπους τέχνης. Είναι σαν να κοιτάζουμε σε ένα καλειδοσκόπιο και να βλέπουμε συνεχώς εναλλασσόμενες μορφές. Η μοντέρνα τέχνη είναι μια παραμορφωμένη αντανάκλαση αυτού του επιπέδου.

Σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα του αστρικού πεδίου μπορούμε να αγγίξουμε μερικούς απ’ τους ηθικούς κώδικες και τα αρχέτυπα, αλλά όλα αυτά φαίνονται να είναι ανακατωμένα σε μια φαντασμαγορική θάλασσα από παραπλανητικές θυμαπάτες και δυνάμεις. Τα ναρκωτικά μας οδηγούν σε έναν κόσμο που για λίγο μπορούμε να πετάξουμε και να γίνουμε ή ένα τέρας ή ένας τεράστιος άγγελος.
Όταν ένας άνθρωπος εισέρχεται σε μια νέα διάσταση όπως για παράδειγμα στο αστρικό πεδίο, με τη χρήση ναρκωτικών ή με άλλους ανορθόδοξους τρόπους, βρίσκεται σε μια κατάσταση χωρίς συνείδηση του χρόνου. Εκεί το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον εναλλάσσονται συνεχώς και η αίσθηση της αναλογίας και του μέτρου επηρεάζεται και μεταβάλλεται. Αφότου η επίδραση του ναρκωτικού έχει εξασθενίσει, νιώθει μια δυνατή παρόρμηση να μιλήσει ή να γράψει για τις εμπειρίες του, αλλά ανακαλύπτει ότι δεν μπορεί να το κάνει αντικειμενικά, γιατί δεν διαθέτει το απαραίτητο λεξιλόγιο και ο εγκέφαλός του δεν μπορεί να μορφοποιήσει και να μεταφράσει τις εντυπώσει που έρχονται από το αστρικό πεδίο.

Πριν ο άνθρωπος μπορέσει να εισχωρήσει στα υποκειμενικά επίπεδα, πρέπει να είναι προετοιμασμένος. Πρέπει να φτιάξει ένα μηχανισμό που θα παίζει το ρόλο ενός μεταφραστή και μετασχηματιστή από το άχρονο στο χρονικό, από το αφηρημένο στο συγκεκριμένο, Οι ανώτερες διαστάσεις δεν προσθέτουν τίποτα καινούργιο στον άνθρωπο, γιατί δεν μπορεί να δεχτεί μια νέα ιδέα, ένα όραμα ή γνώση, αν δεν έχει φτιάξει αυτόν τον καινούργιο μηχανισμό. Έλκει προς τον εαυτό του μόνο αυτό που ο ίδιος είναι.

Διεισδύοντας στα ανώτερα πεδία μέσα από τη χρήση των ναρκωτικών, ο άνθρωπος δεν αλλάζει, ούτε ανυψώνεται. Όπως για παράδειγμα, δεν μεταβάλλει τη συνείδησή του, αν ξαφνικά μεταφερθεί από το επίπεδο της θάλασσας σε ένα υψόμετρο 2000 ποδών. Το μόνο που εμπειριώνει ένας άνθρωπος στο αστρικό πεδίο, είναι η μηχανική αντανάκλαση στα γνωστά ή άγνωστα όνειρά του, επιθυμίες, εφέσεις, αφοσιώσεις, αισθήματα και συγκινήσεις.

Η πνευματική πρόοδος του ανθρώπου επιτυγχάνεται μέσα από την αργή μεταστοιχείωση ή μετουσίωση της ουσίας του μηχανισμού του. Δεν μπορούμε να πετάξουμε με ασφάλεια στον αέρα, αν δεν γνωρίζουμε ποιοι κανόνες, νόμοι, δυνάμεις, ή άλλες συνθήκες πρέπει να τηρηθούν. Αφού μάθουμε αυτά, πρέπει να αποκτήσουμε τον αναγκαίο μηχανισμό που θα είναι φτιαγμένος σύμφωνα μ’ αυτές τις απαιτήσεις.

Η ίδια κατάσταση ισχύει και για τον εσωτερικό χώρο. Το αστρικό πεδίο είναι μέρος του διαστήματος και όταν οι άνθρωποι εισέρχονται σ’ αυτό, αποδέχονται το κάθε τι εκεί σαν πραγματικό και νομίζουν ότι είναι αληθινοί μάρτυρες αυτών των πραγμάτων. Γεγονός είναι πως ότι βλέπουν δεν είναι πραγματικό, αλλά μόνο μια αντανάκλαση των δικών τους φανταστικών δημιουργημάτων. Όλα όσα ονειρεύονται, πραγματώνονται εκεί. Είναι αξιοπρόσεκτο το γεγονός ότι δεν έχουν την παραμικρή ιδέα πως ονειρεύονται. Ο άνθρωπος όταν επιστρέφει στη συνειδητότητα, συχνά μιλάει για εντολές ή μηνύματα που δέχτηκε από κείνο τον κόσμο, χωρίς να γνωρίζει πως ότι δέχτηκες δόθηκε στον εαυτό του από τον ίδιο τον εαυτό του.

Μερικοί από τους «ψευδοπροφήτες», τους «δασκάλους της σοφίας», τους «ηγέτες», εμπνέονται στο αστρικό πεδίο μέσω αυτοΰπνωσης. Θεωρούν ότι είναι σημαντικές προσωπικότητες. Κατέχονται απ’ την ιδέα, τη διαταγή, το φως ή την αποκάλυψη την οποία υποτίθεται ότι δέχτηκαν από ανώτερες πηγές και κάνουν κάθε θυσία για να αποδείξουν στον κόσμο ότι «στάλθηκαν» για να μεταβιβάσουν ένα θείο μήνυμα. Τέτοια είναι η αυταπάτη στην οποία εισέρχεται ο άνθρωπος μέσα από τα ναρκωτικά ή τους διαλογισμούς και τις ασκήσεις στην αριστερή ατραπό.

Υπάρχουν πολλά παραλογισμένα άτομα στον κόσμο, τα οποία κατά κάποιο τρόπο έχουν εισέλθει στον κόσμο της αυταπάτης και έχουν εγκλωβιστεί εκεί. Μερικά απ’αυτά νομίζουν ότι έχουν πετύχει την Αυτοπραγμάτωση και ότι αντιπροσωπεύουν το Θεό στον κόσμο, ή ότι είναι οι αληθινοί απεσταλμένοι του Θεού. Είναι χαμένοι μέσα στις πλάνες του αστρικού πεδίου και είναι πολύ δύσκολο να θεραπευτούν. Το καλύτερο που μπορεί να κάνει κανείς γι’ αυτούς, είναι να προσπαθήσει να ξανακλείσει το ρήγμα στο αιθερικό σώμα ανάμεσα στο φυσικό και στο αστρικό πεδίο.
Η ιατρική δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Τα φάρμακα απλώς σταματούν την ευαισθησία του οργανισμού που εγγράφει τις εντυπώσεις που έρχονται από τα αστρικά πεδία. Οι επιρροές από τα αστρικά πεδία συνεχίζουν να έρχονται και επηρεάζουν τη νοητική και τη φυσική ζωή, αλλά το άτομο δεν έχει καμιά επίγνωση αυτού του γεγονότος.

Εκείνοι που εισέρχονται στα ανώτερα επίπεδα μέσα από ορθό διαλογισμό και υπηρεσία γίνονται γνωστοί από τις πραγματικές επιτεύξεις τους. Γίνονται πιο δημιουργικοί, περισσότερο υπομονετικοί, εκφράζουν μεγαλύτερο αίσθημα ενότητας, μια βαθύτερη αγάπη, αφοσίωση, αβλάβεια, μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης, δυνατότητα οργάνωσης, ικανότητα καθοδήγησης, μεγαλύτερη υπηρεσία, συνειδητή συμπόνια για τους άλλους, θέληση, ελευθερία, ανιδιοτέλεια, γαλήνη, θάρρος, υπομονή, υπακοή, ειλικρίνεια, πιστότητα, εντιμότητα, ευγνωμοσύνη… αυτά είναι τα μέτρα με τα οποία αναγνωρίζονται εκείνοι που ακολουθούν τη δεξιά ατραπό.

Ένα άτομο που χρησιμοποιεί ναρκωτικά, μπορεί να ισχυριστεί ότι έχει καλύτερες σχέσεις με τους άλλους και αυξημένες ικανότητες στην ομιλία ή την έκφραση. Αυτό είναι πιθανό, αλλά ο αληθινός άνθρωπος, δηλαδή η συνείδηση, δεν υφίσταται ανάπτυξη, απλώς υπνωτίζεται ώστε να δρα μηχανικά.
Μόλις η υπνωτιστική αυτή κατάσταση ξεθωριάσει, ο πραγματικός άνθρωπος είναι πιο αδύναμος από πριν, επειδή μέσα απ’ αυτόν ενεργοποιούταν μια εντολή’ δεν ήταν ο εαυτός του.

Υπάρχει πράγματι μια ομοιότητα ανάμεσα στις περιγραφές ορισμένων καταστάσεων έκστασης, που προκύπτουν από διαλογισμό και εκείνων που επέρχονται από τα ψυχεδελικά ναρκωτικά. Ο δυτικός μας κόσμος είναι σε σύγχυση σχετικά με το σκοπό του διαλογισμού. Νομίζουμε ότι ο σκοπός του διαλογισμού είναι η έκσταση, Αν ήταν έτσι, τότε οι υποστηρικτές της χρήσης ψυχεδελικών ναρκωτικών που δημιουργούν αισθήματα έκστασης, θα είχαν μεγαλύτερο κύρος.

Όμως ο ώριμος διαλογιζόμενος πρέπει να υπερβεί και την έκσταση και να φθάσει μια ανώτερη κατάσταση ισορροπημένης νοητικής διαύγειας. Σ’ αυτή την κατάσταση της ισορροπημένης νοητικής διαύγειας μπορεί να συλλάβει μεγάλες εμπνεύσεις βαθύτερου νοήματος και σύνθεσης και μπορεί να είναι ικανός να τις αγκυροβολήσει με πρακτική μορφή, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την υπηρεσία και την εξέλιξη της ανθρωπότητας.

Τα ναρκωτικά δρουν πάνω στο μηχανισμό, αντί να δρουν πάνω στη συνείδηση. Αυτή η αντιστροφή της διαδικασίας μόνο σε προβλήματα οδηγεί. Εσωτερικά, η συνείδηση είναι αυτή που δημιουργεί το μηχανισμό και η οποία τον αλλάζει. Με την ανάπτυξη της συνείδησης αναπτύσσεται επίσης η φυσική πλευρά του ανθρώπου. Το αιθερικό του σώμα, το νοητικό σώμα και τα ανώτερα σώματα αναπτύσσονται, καθώς ξεδιπλώνει τη συνείδησή του.

Ο αληθινός διαλογισμός και η εκπαίδευση κατευθύνονται προς την άνθιση της συνείδησης. Καθώς η συνείδηση γίνεται ανώτερη και βαθύτερη, η ύλη των πεδίων του ανθρώπου οργανώνεται όλο και περισσότερο και εκλεπτύνεται προκειμένου να εκφράσει καλύτερα το νέο φως που ακτινοβολεί την ύλη.

Έτσι, το νευρικό σύστημα, το αδενικό σύστημα και τα κέντρα αναπτύσσονται για τη χρησιμοποίηση δραστηριοτήτων ανώτερης διάστασης. Αυτή είναι η κανονική και φυσική διαδικασία για την ανάπτυξη της συνείδησης και του μηχανισμού του ανθρώπου.
Στην ατραπό της επέκτασης από πεδίο σε πεδίο, η γέφυρα πρέπει να δομηθεί πριν μπορέσει ο άνθρωπος να δραστηριοποιηθεί στα ανώτερα επίπεδα. Μια πανεπιστημιακή διάλεξη δεν μπορεί να δοθεί σ’ένα παιδί, που δεν ξέρει ακόμα να διαβάζει. Είναι αλήθεια πως μπορεί κανείς να υποκριθεί ότι είναι έτοιμος, αλλά η φύση έχει τους δικούς της τρόπους, και το παιδί πρέπει να μεγαλώσει και να μάθει βαθμιαία, μέχρις ότου είναι έτοιμο να περάσει, από βαθμίδα σε βαθμίδα με πλήρη κατανόηση.

Ο άνθρωπος πρέπει, αργά ή γρήγορα, να εισέλθει στο αστρικό πεδίο, αλλά με τέλεια γνώση και συνείδηση αυτού του πεδίου και σαν ένας παρατηρητής, όχι δράστης (παθών – ταυτισμένος). Εδώ είναι η αυτο-κυριότητα, μια προσέγγιση προς τον Κεντρικό Εαυτό, και η διαδικασία προς την πραγμάτωση αυτού του Εαυτού. Σε μια κατάσταση νάρκωσης ο άνθρωπος απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον Πραγματικό του Εαυτό.

Με το διαλογισμό εκλεπτύνουμε τα σώματα, ανεβάζουμε τους κραδασμούς τους, τα συνδέουμε με ανώτερα επίπεδα και αναπτύσσουμε καινούργια συνείδηση’ προσεγγίζουμε την Κεντρική Ζωή. Χρησιμοποιώντας ναρκωτικά, επιφέρουμε τεχνητή επικοινωνία με τα ανώτερα πεδία, για την οποία η συνείδησή μας δεν είναι ακόμα έτοιμη. Μοιάζει σαν να βάζει κανείς ένα παιδί πάνω σ’ ένα άγριο άλογο και να το αφήνει να τρέχει ελεύθερα. Ο διαλογισμός μοιάζει με τη διαδικασία κατά την οποία το παιδί θα εκπαιδευτεί και θα προετοιμαστεί να ιππεύσει ένα άλογο, χαρίζοντάς του τέλειο έλεγχο του εαυτού του και του αλόγου.

Ο διαλογισμός ελευθερώνει την εσωτερική ομορφιά και μεταμορφώνει τον άνθρωπο μέσα από μια έκχυση φωτός. Καθαρίζει, όσο γίνεται, τις θυμαπάτες του αστρικού πεδίου και καταστρέφει τις πλάνες του νοητικού αντίστοιχα. Με λίγα λόγια, παρέχει ελεύθερη λειτουργία στη συνείδηση του ανθρώπου.

Τα ναρκωτικά αυξάνουν τις θυμαπάτες και τις πλάνες και σπρώχνουν τον άνθρωπο σε μια κατάσταση στην οποία χάνει τον έλεγχο του αναλυτικού, λογικού και συνθετικού του οργάνου. Η πυξίδα του έχει χαθεί. Ένας άνθρωπος μπορεί να μπει σε μια τάξη αστρονομίας, να δει όλα τα σύμβολα, τις μορφές και τις εξισώσεις και να μην καταλάβει τίποτα απ’αυτά. Υπάρχει ανάγκη κατανόησης πριν εισέλθουμε σ’ ένα ξένο τόπο.

Ένας μαθηματικός τύπος που δεν κατανοείται, δεν έχει πραγματική αξία για το άτομο. Μόνο όταν τον καταλαβαίνει, αρχίζει να αποκτά κάποια σημασία γι’ αυτόν. Το ίδιο ισχύει για όλα τα ανώτερα επίπεδα ή πεδία ύπαρξης. Σ’ αυτά τα ανώτερα πεδία βρίσκονται βαθύτερες πραγματικότητες και μεγαλύτερη ομορφιά που δεν μπορούν ποτέ να βρεθούν στους κατώτερους κύκλους της ζωής.

Αν η συνείδησή μας είναι προετοιμασμένη, μας δίνεται μια ευκαιρία να εισέλθουμε σε τέτοια πεδία, ακόμα και να παραμείνουμε εκεί για όσο χρόνο μπορούμε, αλλά ύστερα πρέπει να επιστρέψουμε στον κόσμο των ανθρώπων σαν ηγέτες, εμπνευστές και προφήτες. Έχουμε αγγίξει τις πραγματικότητες και τίποτα δεν μπορεί ν’ αλλάξει την κατανόησή μας ή την αφοσίωσή μας σ’ αυτές.

Αν μέσα από κάποιες απαγορευμένες ασκήσεις οι άνθρωποι εισχωρήσουν σ’ αυτούς τους ανώτερους κόσμους και δουν και ακούσουν μερικά πράγματα, αλλά ερμηνεύσουν αυτές τις εμπειρίες μέσα από την κατανόησή τους των κατώτερων πεδίων, θα δημιουργήσουν αποκρυσταλλωμένες πλάνες. Στις περισσότερες περιπτώσεις αυτοί οι άνθρωποι χάνουν την ισορροπία τους στο φυσικό κόσμο, γιατί το μέτρο της κρίσης τους διαστρεβλώνεται. Ζουν μια αβέβαιη και ψεύτικη ζωή.

Συχνά χάνουν την αίσθηση της νομιμότητας και δε δείχνουν κανένα σεβασμό σε κανόνες και νόμους. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι έχουν κάνει μια παράνομη είσοδο στα ανώτερα πεδία και έχασαν την πυξίδα τους για τη φυσική πλευρά της ζωής. Δεν μπορούν να ζήσουν σε κάθε πεδίο σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε πεδίου, γιατί οι μετασχηματιστές τους δεν είναι όμοιοι. Επομένως χάνονται σε όλα τα πεδία και πρέπει να αρχίσουν ξανά από το κατώτερο.

Οι έντονες πνευματικές προσπάθειες που γίνονται από το ζηλωτή και το μαθητή μέσα από το διαλογισμό και τον ορθό τρόπο ζωής, του επιτρέπουν να κερδίσει εσωτερική γαλήνη και άλλες αρετές και να εισέλθει στα βαθύτερα επίπεδα της ύπαρξης, τα οποία αλληλοσυνδέονται με πολλές ψυχολογικές και πνευματικές γέφυρες. Διασχίζοντας αυτές τις γέφυρες ο άνθρωπος, προχωρεί λίγο πέρα από τον εαυτό του και βαθμιαία μεταφέρει τη συνείδησή του σε ανώτερα επίπεδα, όπου μπορεί να κατανοήσει, να αναλύσει και να εκφράσει το Θείο Σχέδιο.

Ο άνθρωπος που χρησιμοποιεί ναρκωτικά για να διευρύνει τη συνείδησή του χάνει τη συμμετοχή του στο Σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι χάνει το ανώτερο κάλεσμα και δεν μπορεί να πάρει συνειδητά μέρος στην εκτέλεση του Μεγάλου Σχεδίου για την ανθρωπότητα. Το μέρος του στο Σχέδιο υπάρχει στο εσώτατο κέντρο της ύπαρξής του, αλλά δεν μπορεί να το προσεγγίσει. Ακόμα και αν προσπαθήσει να εισχωρήσει προς αυτό, βυθίζεται μέσα σε μια θάλασσα από θυμαπάτες και εκεί βλέπει μια παραμορφωμένη εικόνα του Σχεδίου. Τελικά αυτή η διαστρεβλωμένη εικόνα ελέγχει τη ζωή του και την εκφυλίζει.

Στη φυσική ανάπτυξη ο άνθρωπος διατηρεί όλα τα επιτεύγματα μέσα του κάθε φορά που περνάει το κατώφλι προς τους ανώτερους κόσμους και επιστρέφει. Στις τεχνητές διεισδύσεις, όταν ο άνθρωπος επιστρέφει, έχει χάσει οτιδήποτε είχε εντυπωθεί προηγουμένως στη συνείδησή του και παραμένουν μόνο οι πληγές στα σώματά του.

Ο ζηλωτής της δεξιάς ατραπού μπορεί να παρομοιαστεί με τον άνθρωπο που κερδίζει χρήματα με τίμιους τρόπους και τα ευχαριστιέται στα χρόνια που έρχονται. Ο ζηλωτής της αριστερής ατραπού μοιάζει με ένα ταμία τράπεζας, ο οποίος χειρίζεται τεράστια ποσά χρημάτων όλη τη μέρα, αλλά όταν έρθει το απόγευμα πρέπει ν’ αφήσει τα λεφτά στην τράπεζα, γιατί δεν του ανήκουν.

Ο άνθρωπος πρέπει να μάθει να προσεγγίζει τα ανώτερα επίπεδα συνειδητά, βήμα προς βήμα. Πρέπει να ελέγχει την κάθε κίνηση και να πληρώνει το αντίτιμο για κάθε εξέλιξη. Μ’ αυτό τον τρόπο θα έχει σε όλο το δρόμο μια γέφυρα κάτω από τα πόδια του και θα μπορεί να προχωρά ή να επιστρέφει ανάλογα με τις ανάγκες του. Καθώς ταξιδεύει προς τον Πραγματικό Εαυτό δομεί τις γέφυρες και ολοκληρώνει τον επταπλό μηχανισμό του, δημιουργώντας τον με τη δική του προσπάθεια και μόχθο. Όταν δομηθεί η γέφυρα ανάμεσα σε όλα τα οχήματά του, μπορεί τότε να επικαλεσθεί το Εσωτερικό Φως λέγοντας: Ω Εσύ, Αυτό-αποκαλυπτόμενε, αποκάλυψε τον Εαυτό σου σε μένα.

Όταν αρχίζει η αποκάλυψη του Εαυτού, ο άνθρωπος σταδιακά αφαιρεί τη σκαλωσιά που είχε χτίσει μέσα στις εποχές με το διάβασμα και τη μάθηση. Αργά – αργά το φως του ήλιου ακτινοβολεί και εξαφανίζει όλα τα μέσα που είχαν χρησιμοποιηθεί για να φτάσει στο σκοπό και ο αληθινός Εαυτός πραγματώνεται.

ΠΗΓΗ http://www.terrapapers.com

Μουσικό διάλειμμα


EIMAI EΛΛΗΝ, ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΔΕΝ ΔYNAMAI ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Θ Ε Λ Η Σ Η + Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α, Λίστα Επιτυχιών, Γιορτάστε Όλες Τις Νίκες !

Δυναμώστε Και Σταθεροποιείστε Τις Επιτυχίες. Πανηγυρίστε όλες τις νίκες. ΤΩΡΑ. Θέλετε να βγείτε από την τεχνικά κατασκευασμένη κρίση, που είναι μόνο για τους λαούς και όχι φυσικά για τους τραπεζίτες, ούτε και για τα “δικά μας παιδιά” των γνωστών μυστικών εταιριών; Θέλετε όχι μόνο να ανακάμψετε, αλλά να πάρετε το πάνω χέρι σε ότι σας ταλαιπωρεί και σας καθηλώνει στην ζωή σας σήμερα; Μπορείτε να το κάνετε ξεκινώντας από αυτή την στιγμή. Όχι δεν είναι η αστεία κάθοδος (σκεφτείτε την λέξη κάθοδος) στις διαδηλώσεις, ούτε η δήθεν αγανάκτηση στις πλατείες, ούτε η επανάσταση του καναπέ, αυτές οι εκδηλώσεις είναι του συστήματος κατάθλιψης και υποτέλειας από τις οποίες θέλετε να ξεφύγετε. Αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να πετύχετε ένα ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ και για να πετύχετε ένα ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ ένα μονάχα πράγμα χρειάζεστε, Θ Ε Λ Η Σ Η + Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α και απολύτως τίποτε άλλο.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πολύ κακή γνώμη για τον εαυτό τους και για τις ικανότητες τους σε σύγκριση με αυτό που πραγματικά είναι. Μιλώ για Έμψυχους ανθρώπους και όχι για Οργανικές Πύλες, γιατί αυτές ξέρουμε πολύ καλά τι είναι, άβουλα όντα, κελύφη, μαριονέτες, που οι δεκάδες καταλήψεις τους τις προστάζουν τι να κάνουν και τι όχι, παρασύροντας στον καταστροφικό χορό τους και όσους Έμψυχους δυστυχείς τις περιτριγυρίζουν. Ας τις αφήσουμε στον κόσμο της παράνοιας που ζουν και ας ασχοληθούμε με τους Έμψυχους Ανθρώπους. Σε αυτούς άλλωστε εναπόκειται το καθήκον να ελευθερωθούν από τα δεσμά του δημιουργού, να ενωθούν ξανά με την πηγή απ όπου τους απέκοψαν και γι αυτό χρειάζεται Θ Ε Λ Η Σ Η + Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α, τίποτε άλλο.

Μιλώντας λοιπόν για έμψυχα ανθρώπινα όντα, απίθανο είναι αν κάποιος θεωρεί, ότι μπορεί να πετύχει αυτά που μπορεί στ΄ αλήθεια να πετύχει. Ξέρετε τι κάνουν οι άνθρωποι συνήθως; Αγνοούν τις επιτυχίες τους, τις ξεχνάνε, νομίζουν πως είναι αρετή η ταπεινότητα, η υποτέλεια, η υποταγή στην μοίρα, στον θεό (η επαφή με τις Ο.Π. και η πολύ τηλεόραση, το κάνει εύκολο αυτό, όπως και η εκκλησία) και «κολλάνε» στις αποτυχίες τους. Αρχίζουν να μιλάνε για, θεική επέμβαση, τύχη ή σύμπτωση, ξεχνώντας πως κάθε επιτυχία είναι δικό τους δημιούργημα που οφείλετε στις ικανότητες, στην εκπαίδευσή τους, στην σύνδεση τους με τον Πνευματικό τους εαυτό. Η Θέληση, που είναι εκδήλωση Του Πνεύματος είναι αήττητη, πάντα να το θυμάστε σε κάθε δυσκολία, σε κάθε πέσιμο συναισθηματικό, υλικό ή όποιο άλλο. Τόσο Αήττητη, πού είναι απίθανο, ακόμη και να καταφέρετε να φανταστείτε πόσο.

Αντίθετα από την άλλη, οι επιτυχημένοι πνευματικοί άνθρωποι, με δυνατή και ενεργοποιημένη ΘΕΛΗΣΗ, κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Δυναμώνουν και πανηγυρίζουν όλες τις επιτυχίες, όλες τις νίκες γνωρίζοντας πως οφείλονται στην ΘΕΛΗΣΗ τους, στις δυνάμεις τους, στην δουλειά τους, στις ικανότητές τους, στα ταλέντα τους, στην σύνδεση με το Πνευματικό Είναι. Στην σύνδεση και κατ επέκταση, στην δραστηριοποίηση-ενεργοποίηση του Ατμην.

Μην ξεχνάτε επομένως, ούτε λεπτό, οι νίκες είναι ότι πολυτιμότερο έχετε. Είναι σημαντικό να μάθετε να εντοπίζετε τις νίκες, να τις αιχμαλωτίζετε να τις κάνετε δικές σας, να τις εκμεταλλεύεστε και να τις αποταμιεύετε για μελλοντική χρήση, για την επόμενη μεγάλη πρόκληση. Δημιουργήστε μια τράπεζα μνήμης επιτυχιών του παρελθόντος, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι νίκες σας, για να σας δώσουν ενέργεια, δύναμη, θάρρος και παρακίνηση στο παρόν. Ετσι μπορείτε να δημιουργήσετε με δική σας επιλογή το μέλλον και να μην πλέετε σαν φελός στο κύμα. Μπορεί το παρόν να είναι σκληρό, να σας προκαλεί δυνατά αρνητικά συναισθήματα που σίγουρα λειτουργούν ανασταλτικά για την ενέργεια σας, την ευφυΐα σας, την θέληση σας, με άμεσο αντίκτυπο στα αποτελέσματα της δουλειάς ή της προσωπικής σας ζωής. Η Δύναμη της Θέλησης και η ΕΝΕΡΓΕΙΑ που απορρέει από αυτήν, μπορεί να έρθει από τις επιτυχίες του παρελθόντος. Επιβάλετε να αιχμαλωτίζετε αυτές τις επιτυχίες και να τις χρησιμοποιείτε στο παρόν.

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ !
Σε ένα μεγάλο τετράδιο και ελπίζω να είναι πολύ μεγάλο, φτιάξτε μια Λίστα Επιτυχιών και φροντίστε να την ενημερώνετε τακτικά. Σε αυτή την Λίστα θα πηγαίνετε για να νοιώσετε δύναμη, σιγουριά, διάθεση πολεμιστή, να ενεργοποιήσετε την Θ Ε Λ Η Σ Η σας και να αυξήσετε την Ε Ν Ε Ρ Γ Ε Ι Α σας όταν τα πράγματα στον παρόντα χρόνο δυσκολεύουν. Μπορείτε να τα αλλάξετε ΜΟΝΟΣ σας, σπίτι σας με ένα χαρτί και ένα μολύβι, χωρίς καθοδήγηση, βοήθεια, υποστήριξη. ΜΟΝΟΣ σας, μιας και δική σας είναι η ΘΕΛΗΣΗ και η ΕΝΕΡΓΕΙΑ που απορρέει από αυτήν. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ενεργοποιήσετε την ΘΕΛΗΣΗ και να έχετε μεγάλη ΕΝΕΡΓΕΙΑ για να πετύχετε το ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΑΛΜΑ από το μίζερο εδώ, στο ευτυχισμένο εκεί.

Δια-Στοχαστική Λίστα Επιτυχιών

1)Καταρχάς σκεφτείτε επιτυχίες του παρελθόντος. Ξεκινώντας από τις πρόσφατες και πηγαίνοντας προς τα πίσω χρονικά. Γράψτε Τις.

2)Σκεφτείτε τα συναισθήματαπου νοιώσατε και ακολουθούσαν αυτές τις επιτυχίες. Γράψτε τα όσο πιο αναλυτικά γίνεται.

3)Για κάθε επιτυχία εσείς πως συμβάλατε; Τι κάνατε, ποιά δράση είχατε; Γράψτε την αναλυτικά και όχι μονολεκτικά.

4)Τελειώνοντας την Λίστα Επιτυχιών (δεν πρέπει να κάνετε πάνω από 5-7 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ημέρες ) διαβάστε την λίστα Δυνατά και Πανηγυρίστε και Γιορτάστε, σήμερα αμέσως τώρα. Διαβάστε δυνατά κάθε επιτυχία και φέρτε την στην Σκέψη σας ΤΩΡΑ, μαζί με τα συναισθήματα που την ακολουθούσαν.Ξαναζήστε την στον παρόντα χρόνο.

Αυτή η μέθοδος χαράζει την στιγμή της επιτυχίας, μαζί με τα συναισθήματα της, βαθιά στο μυαλό και στα κύτταρα σας, πέρα από το συνειδητό, στο υποσυνείδητο, χαρίζοντας σας σταθερή δύναμη και ισχυρή εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Επίσης δημιουργεί κεκτημένη ταχύτητα για την επόμενη πρόκληση. Το σημαντικότερο δε, σας χαρίζει σήμερα, στο ΤΩΡΑ, όσο άσχημο κι αν είναι αυτό το σήμερα, την απαιτούμενη ΕΝΕΡΓΕΙΑ που χρειάζεστε για να πετύχετε την υπέρβαση, το Κβαντικό Άλμα. Απαραίτητο για να ξεφύγετε από την τροχοπέδη -και τα προβλήματα- της “ τεχνητής κρίσης” του σήμερα.

Την Λίστα Επιτυχιών μπορείτε και επιβάλετε, να την διαβάζετε σαν το δικό σας Προσωπικό Βιβλίο Επιτυχιών, κάθε φορά που θέλετε να πάρετε ενέργεια, δύναμη, να νοιώσετε εμπιστοσύνη στις ικανότητες και στα ταλέντα σας. Επιπλέον θα βλέπετε πως αντιδράσατε, τι ενέργειες κάνατε, πως νοιώσατε σε παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος και θα μπορείτε να πείτε:

«ΑΥΤΟΣ ΕΙΣΑΙ ΜΕΓΑΛΕ. ΣΙΓΑ ΤΟ ΔΥΣΚΟΛΟ. ΤΟ ΄ΧΩ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ!!!»

Μπορείτε να την διαβάζετε το βράδυ πριν κοιμηθείτε ή το πρωί πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας. Εμπλουτίστε την λίστα επιτυχιών, με λεπτομέρειες, βάλτε χρώμα και εικόνες, φωτογραφίες ή γραφικά. Σιγά σιγά θα αναπτύξετε το συγγραφικό σας ταλέντο και που ξέρετε ίσως να το εκδώσετε κιόλας!!! Σας εγγυώμαι ότι τα αποτελέσματα δεν είναι μαγικά, είναι πέρα από μαγικά, πέρα απ’ ότι μπορείτε αν φανταστείτε. Η Λίστα επιτυχιών είναι το προσωπικό σας ημερολόγιο Θέλησης, θα γράφετε μόνο επιτυχίες, μόνο νίκες, τίποτε άσχημο, ούτε αρνητικό και θα ανατρέχετε σε αυτήν καθημερινά για δύναμη και έξτρα ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Κβαντική Ενέργεια.

Η μία πλευρά του νομίσματος για να σταθεροποιήσετε τις επιτυχίες, είναι ταυτόχρονα να δυναμώσετε και τα συναισθήματα που ακολουθούν τις επιτυχίες, τις νίκες. Για σκεφτείτε πως αισθάνεστε τις στιγμές που ακολουθούν μια επιτυχία; (αισιόδοξος, ευτυχισμένος, γεμάτος αυτοπεποίθηση, δυνατός, ενθουσιασμένος, ικανός να κατακτήσετε το σύμπαν, με την σεροτονίνη στα ύψη) αυτά τα συναισθήματα όλοι οι επιτυχημένοι τα δυναμώνουν τα ισχυροποιούν γιατί γνωρίζουν πως αυτά ανεβάζουν την Ενέργεια στα ύψη και η Ενέργεια ενεργοποιεί την Θέληση.

Θυμηθείτε ότι τα χρήματα, οι πωλήσεις, οι σχέσεις, η ζωή ολόκληρη είναι Ενέργεια. Εσείς οι ίδιοι είστε Ενεργειακά πεδία, άρα όσο πιο ψηλά κρατάτε την Ενέργεια σας τόσο πιο εύκολα θα πετύχετε τον Σκοπό σας, και θα υλοποιήσετε την Θέληση σας. Να υποθέσω πως έχετε έναν ξεκάθαρο και καταγεγραμμένο Σ Κ Ο Π Ο; Η Ζωή Είναι ή Πάθος ή Τίποτε Απολύτως διάβασε πως δημιουργείς ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ της ζωής σου.

Επιπλέον οι επιτυχημένοι, αυτά τα συναισθήματα Νίκης, καταφέρνουν να τα κρατούν συνεχώς ενεργά και ανεξάρτητα από τις επιτυχίες τους, ή τις προσωρινές δυσκολίες τους γιατί γνωρίζουν πως έτσι αναμεταδίδουν Ενέργεια γύρω τους και ανατροφοδοτούνται οι ίδιοι. Αυτό είναι το μαγικό κομμάτι του θέματος και μην ψάξετε να βρείτε πως λειτουργεί, απλώς εφαρμόστε το και η τηλεόραση δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί, αλλά την χρησιμοποιείτε. Έχω παρατηρήσει, γιατί είναι ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ, πως όταν τα συναισθήματα είναι θετικά (OR) και προσανατολισμένα στην ΘΕΛΗΣΗ, τότε τα πάντα αρχίζουν να αλλάζουν και η επιτυχία εκδηλώνεται στο υλικό πεδίο.
Τότε θα χτυπήσει το τηλ. και θα είναι Ο Πελάτης, θα πάρετε Την Αύξηση που δεν σας έδιναν τόσους μήνες σκληρής δουλειάς, Θα βγείτε με τον κύριο Τέλειο… Εν μέσω κρίσης (χα τρις), θα βρείτε Την κατάλληλη εργασία που θα σας επιτρέψει να… και πολλά άλλα μαγικά που μόνο μαγικά δεν είναι. Άλλωστε ο άνθρωπος αποκαλεί μαγικό, ότι δεν μπορεί να καταλάβει η περιορισμένη λογική του και ο πεπερασμένος νους του. Αυτοί που ξέρουν όμως, δεν νοιάζονται να αποκαλέσουν το οτιδήποτε, απλά το Κ Α Ν Ο Υ Ν και απολαμβάνουν τα οφέλη.

Με τα χρόνια είδα να γίνονται οι πιο καταπληκτικές αλλαγές στους ανθρώπους και στις επιδόσεις τους ως αποτέλεσμα της συνεχούς αναγνώρισης και του πανηγυρισμού της κάθε επιτυχίας της κάθε νίκης. Φυσικό είναι αφού με τον πανηγυρισμό, γέλια, χαρά, αυξάνει η σεροτονίνη η ορμόνη της ευτυχίας δηλαδή αυξάνει η ΕΝΕΡΓΕΙΑ γιατί το γέλιο και η χαρά είναι OR πράξεις και κάθε OR πράξη δίνει ενέργεια. OR σημαίνει Θετική Ενέργεια διάβασε σχετικά με την OR (θετική +) και την DOR (αρνητική –) εδώ.

Έχετε δει ποδόσφαιρο ή έχετε παίξει εσείς, γνωρίζετε και ασφαλώς συμφωνείτε πως οι πανηγυρισμοί είναι μέρος του παιχνιδιού. Δεν υπάρχει περίπτωση ένας παίχτης να σκοράρει ή να έχει μια καλή φάση χωρίς να το γιορτάσει με τους συμπαίχτες του. Αν κερδίσει η ομάδα τους έχετε δει τι γίνετε στο γήπεδο, γιορτές και πανηγύρια. Γι΄ αυτό είναι τόσο προσανατολισμένοι προς την επιτυχία προς την επίτευξη του σκοπού τους προς την υλοποίηση της θέλησης τους. Από όλες τις τεχνικές αυτή είναι ίσως η πιο ισχυρή, αν και χρησιμοποιείτε λιγότερο από τους ενήλικές, επειδή οι ενήλικες ντρέπονται και νομίζουν πως είναι μια παιδιάστική εκδήλωση και όχι και τόσο σοβαρή.

Τέλος είναι πολύ σημαντικό να εσωτερικεύσετε λέγοντας στον εαυτό σας πως η επιτυχία οφείλετε σε ΕΣΑΣ. Το αξίζετε το κερδίσατε η επιτυχία οφείλετε στην ΘΕΛΗΣΗ σας, στα ταλέντα και στις ικανότητες σας.

Συμπλήρωσε σε αυτό και την παθιασμένη διάθεση…. πυρηνικός όλεθρος θα γίνει…

Για όλους τους επιτυχημένους, αυτοί οι κανόνες αποτελούν στάση ζωής σε όλους τους τομείς της ζωής τους. Αν θέλεις να ανήκεις σε αυτή την πολύ ολιγομελή ομάδα, μόνο έτσι μπορείς. Διαφορετικά μπορείς ή να κλαίς την μοίρα σου ή να κατέβεις στις πλατείες μαζί με τους υπόλοιπους αποτυχημένους.

ΠΗΓΗ http://www.terrapapers.com/

ΟΡΚΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗ.